Hamme VW
ohlOH Leuven
Datum: 17/09/2006 15:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Gemeentelijk Stadion Vigor-Wuitens
Hamme ontvangt zondag OH Leuven
Bart Hermans
| 0 reacties
Hamme ontvangt zondag OH Leuven
Foto: © SC

Vigor-Wuitens Hamme mag voor de tweede week op rij thuis aantreden. Dit keer komt er weer een topploeg uit de reeks op bezoek : OH Leuven. Na KVSK United is dit weer een affiche die kan tellen. Oud-Heverlee Leuven is na vier speeldagen nog steed ongeslagen en telt heel wat talentrijke en ervaren spelers in zijn rangen.
 
Hamme kon in het begin van het seizoen niet overtuigen, ze wonnen in de beker moeizaam van FC Luik en verloren hun openingsmatch in Virton. Vervolgens speelden ze gelijk thuis tegen Ronse, een club die voor het seizoen bij de degradatiekandidaten werd gerekend. Maar na de uitoverwinning tegen Waregem lijkt de motor toch aangeslagen. Vorige week hielden ze in eigen stadion titelkandidaat KVSK United op een gelijkspel. De bezoekers uit Leuven zijn ook niet zo best begonnen aan het seizoen. Na gelijke spelen tegen Ronse en KV Mechelen bleef de Brabantse club achter met 2 op 6. De zaterdag erop wachtte de loodzware verplaatsing naar KVSK United , hier wonnen ze op een diefje en de wereld zag er al veel beter uit.  Maar de euforie was van korte duur want vorig weekend kwam de Leuvense fusieploeg niet verder dan een gelijkspel thuis tegen het verassende Virton. Er mag wel meer verwacht worden van een club met een budget van 1,3 miljoen euro en spelers als Brongo,Stilmant,Remy en Belbachir in de ploeg.
 
“Leuven is een goed voetballende tegenstander en dat ligt ons beter dan een stugge ploeg als pakweg Ronse”, zo blikt VW-coach Rudi Verkempinck vooruit. “Tegen KVSK United brachten we goed voetbalen getuigden we van karaktersterkte na de 0-1 achterstand. Ik hoop dat we zondag opnieuw met degelijk combinatievoetbal kunnen uitpakken”.
 
Vorig seizoen won Leuven beide duels , op Hamme werd het 0-1 en in het stadion Den Dreef werd het 2-1 voor Leuven.
 
Selecties van beide ploegen:
 
VW Hamme:Salievski (operatie achillespees) onbeschikbaar. Vermoedelijke elf: Meul; Koppen, De Smet, Petrovic, Goossens; Kestens, Reigel, De Meyer; Versyp, Djamba Shango, Derycke. Wissels: Baert, Vlaeminck, Van Hyfte, Van Gijseghem.
 
OH LEUVEN Steenwegen geschorst, Serville terug na schorsing, Berghmans (knie) en Lisembard (dij), Francis (revalidatie voet), Ruytinx (revalidatie knie) en Ugo (revalidatie scheenbeen) out. Vermoedelijke elf: Vanhamel; De Falco, Greven, Buyuk, Vastmans; Stilmant, Serville, Remy,; Boy-Boy Moisa, Brogno, Sbaa. Wissels: Belbachir, Schoonjans, Janssens en nog een speler.
    

Meer nieuws

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)