Overgang Soetaers naar Ajax rond

Overgang Soetaers naar Ajax rond
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het staat nu vast. Kort voor de start van de competitie is Tom Soetaers overgenomen van Roda JC door Ajax.
Soetaers (23) ondergaat donderdag in Amsterdam een medische keuring. Als die geen problemen oplevert, zet hij zijn handtekening onder een contract dat hem voor vier jaar bindt aan Ajax. 'Voor mijn ontwikkeling is het goed dat ik nu de stap maak naar een club zoals Ajax', vertelde een fiere Soetaers. 'Ik weet dat ik niet 34 wedstrijden zal spelen, maar ik ben vol vertrouwen.'

Over de afkoopsom is niets bekend. In eerste instantie waren Ajax en Roda JC het eens over een bedrag van tweeëneenhalf miljoen euro plus Wamberto. Maar Ronald Koeman wilde niet af van de Braziliaan, waardoor opnieuw moest worden onderhandeld over de afkoopsom.

'Hoewel Roda JC door het vertrek van Tom Soetaers een smaakmaker in het elftal verliest is de club ervan overtuigd dit gemis op een goede manier te kunnen oplossen', stelt de Limburgse club op z'n website. Naast een interne oplossing geldt ook Lierse-aanvaller Aruna Kone als kandidaatopvolger. Soetaers speelde sinds het seizoen 1999/00 voor Roda JC, dat hem overnam van Anderlecht.

Tom Soetaers is de derde Belg die bij Ajax speelt, na Jelle Van Damme en Wesley Sonck.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties