Volendam, RKC en Roda JC winnen partij

FC Volendam heeft haar eerste overwinning in de competitie geboekt. De ploeg uit het vissersdorp won thuis overtuigend van FC Groningen: 3-0. Al na twintig minuten stond het al 2-0 via doelpunten van Putter en Buys (pen.), waarna FC Groningen op zoek ging naar de aansluitingstreffer.

Tien minuten na rust was het echter Esajas die namens FC Volendam de wedstrijd besliste. FC Groningen gaf hiermee geen goed gevolg aan de winst vorige week op NAC Breda. Volendam heeft haar eerste drie punten binnen.

FC Zwolle kon thuis geen vuist maken tegen RKC Waalwijk. De bezoekers stonden na een half uur al met 0-2 voor via twee doelpunten van Redan, die vorige week ook al matchwinner was. Petrovic zorgde in blessuretijd voor de eindstand: 0-3.

De wedstrijd tussen NEC en Roda JC was van een bedroevend niveau, met name de eerste helft. Toen Christiano de wedstrijd in de 39ste minuut openbrak, kwam er wat vuur in de wedstrijd.

Roda drukte door en stond na zeventig minuten spelen voor met een verdiende 0-3 via doelpunten van Anastasiou en wederom Christiano. De Freitas maakte namens NEC de eretreffer, maar verdiend was deze allerminst.

Alleen RKC Waalwijk, Ajax en SC Heerenveen hebben na twee speelrondes nog de volle winst met zes punten. Er zijn nog vier ploegen puntloos: NEC, RBC Roosendaal, Vitesse en FC Zwolle.