Galatasaray gaat gigantisch af

Galatasaray heeft haar zoveelste slechte wedstrijd van het seizoen gespeeld. De Turkse ploeg staat in de eigen competitie op een 6e plaats en heeft maar liefst 13 punten achterstand op Besiktas. De competitiewinst is dus zo goed als onhaalbaar, maar nu is ook de beker buiten bereik. De ploeg uit Istanbul ging namelijk in eigen huis met 0-5 af tegen Rizespor in de derde ronde van de Turkse Beker. De wedstrijd begon al meteen dramatisch, want al na een kwartier kreeg keeper Mondragón een rode kaart. Een tijdje hield Galtasaray stand, maar 5 minuten voor rust maakte Duro de openingsgoal voor Rizespor. Vanaf de 70e minuut kwam de goalmachine van Rizespor pas echt op gang: Ozturk (2x), Duro en Demiray tikten nog vier goals tegen de netten.

Ook landskampioen Besiktas speelde een slechte wedstrijd. Op het veld van Gaziantepspor verloor de aartsrivaal van Galatasaray met 4-1. Ozer bracht Gaziantepspor voor rust op voorsprong. Pimpek verdubbelde de score vlak na rust en een kwartier voor het einde van de wedstrijd trapte Krivov nog de beslissende penalty tegen de netten. Kaloglu redde nog de eer voor Besiktas, maar Polat maakte er in blessuretijd toch nog een afstraffing van.