AC Milan autoritair aan kop

AC Milan won de moeilijke uitwedstrijd in Bologna met 0-2 en door de nederlaag van AS Roma gisteren hebben de Rossoneri 5 punten voorsprong op de nummers 2, Juventus en Roma.

Milan kwam na 19 minuten op voorsprong via Shevchenko, zijn 16e van het seizoen al. Bologna drukte wel, maar geraakte niet voorbij de goed georganiseerde Milanverdediging. In de slotminuten scoorde de ingevallen Tomasson nog de 0-2.

Juventus en Chievo speelden op een zwaar veld een slechte partij. Na 10 minuten bediende Trezeguet met het hoofd Camoranesi, die Marchegiani klopte: 1-0. Daar bleef het bij, hoewel Chievo nog sterk kwam opzetten op het einde van de wedstrijd.

Lazio kreeg Sampdoria niet klein in het eigen Olimpico. In de 11e minuut opende Fiore de score. Lazio speelde goed en ging dik verdiend met een voorsprong rusten. Na de pauze kwamen de bezoekers heel wat beter voor de dag en al na 4 minuten leverde dat de gelijkmaker op via Bazzani. Cesar trof voor Lazio nog de paal maar er werd niet meer gescoord: 1-1.

Meer doelpunten vielen er in Perugia - Parma. Al na 8 minuten opende Hubner met een mooi afstandschot: 1-0. Nog voor rust stelde Parma orde op zaken: Gilardino (35') en Morfeo (38') zorgden op 3 minuten tijd voor een totale ommekeer. De reactie van Perugia bleef niet lang uit: in de 42e minuut verzilverde Ze Maria een strafschop: 2-2. Tot de 78e minuut gebeurde er niet veel meer maar toen haalde Nastos Gilardino neer in de 16: rood voor Nastos en strafschop voor Parma. Kalac pakte de elfmeter van Marchionni en hield zo een punt thuis. Veel schiet Perugia er echter niet mee op, de achterstand op de 1e veilige plaats is nog altijd 7 punten.

Ancona blijft verliezen, ondanks zijn trainerswissel en transfers. Nu was ook Lecce te sterk: al na 1 minuut scoorde Chevanton. Ancona meteen op achtervolgen aangewezen. De spitsen versierden een paar reuzekansen maar misten soms onbegrijpelijk. In de 2e helft kreeg Ancona het deksel op de neus: eerst rood voor Sogliano (52') en in de 61e minuut de 0-2 door Konan.

Udinese - Modena bleef doelpuntenloos tot in de blessuretijd, toen scoorde Iaquinta alsnog voor de thuisploeg: 1-0.

Vanavond wordt de 19e speeldag afgesloten met Inter - Siena.