Ajax vernedert ADO Den Haag

Ajax vernedert ADO Den Haag
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ajax Amsterdam heeft vanmiddag ADO Den Haag, een oude rivaal, vernederd met 4-0. In de ArenA verwachtte men nochtans een zwaar duel, want door een hoop blessures kwamen bij Ajax jongeren als Daniel De Ridder en Ryan Babel aan de aftrap.

De Amsterdammers begonnen het best aan de wedstrijd, wat resulteerde in een vroege goal van Nigel de Jong na een vrije trap van Wesley Sneijder. Een kwartiertje later liep Ajax verder uit, want na een assist van Sneijder kon Sikora de 2-0 tegen de netten knallen. Na een halfuur spelen kon Sneijder zijn puike prestatie belonen met een goal, die de wedstrijd definitief besliste.

Tien minuten ver in de tweede helft mocht de jonge Belg Tom De Mul invallen voor de geblesseerde Wesley Sneijder. Ook met De Mul in de basis wist Ajax te scoren. Het deed dat via de ingevallen Mitea, die zo de einduitslag vastlegde. Zo neemt Ajax samen met PSV de leiding in de competitie. Ajax speelde wel een wedstrijd minder dan PSV. Volgende zondag spelen beide koplopers tegen elkaar in de ArenA.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties