Club-Debrecen:belangrijker dan je denkt!

Club-Debrecen:belangrijker dan je denkt!
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De dubbele confrontatie tussen Club Brugge en Debrecen is veel belangrijker voor Club dan je zou denken. Voetbalkrant ging eens een kijkje nemen naar het clubcoëfficiënt van de club en kwam tot een interessante vaststelling.

Club Brugge heeft in totaal een coëfficiënt van 45.062. Dubbele winst tegen de Hongaren brengt het totaal op 49.062. Als Club de tweede plaats bemachtigt op het einde van het seizoen in de Jupiler League, plaatst het zich voor de tweede voorronde van de Champions League. Reekshoofd zijn ze dan zeker. Dit jaar moest Club in de laatste voorronde een klepper à la Dortmund uitschakelen om in de Champions League te raken, ze waren geen reekshoofd. Wil nu net dat een coëfficiënt van rond de 50.000 volstaat om reekshoofd te zijn in die derde voorronde. Op die manier kan Club het zich veel makkelijker maken om voor de derde keer op rij op het kampioenenbal aanwezig te zijn.

Bij plaatsing tegen Debrecen is trouwens nog veel meer mogelijk, maar dat zal afhangen van de tegenstander dan. RSC Anderlecht mag trouwens al zeker zijn dat het reekshoofd zal zijn als er geloot moet worden voor de derde voorronde van de Champions League volgende zomer.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties