Burton Albion wordt profteam

Burton Albion wordt profteam
Foto: © SC

Een opvallend gegeven in de Engelse lagere reeksen: Burton Albion FC, uitkomend in de Engelse Conference (vergelijkbaar met 1ste provinciale) wordt vanaf volgend seizoen professioneel. Waar de meeste teams in financiële problemen zitten, waagt deze amateurploeg zich aan deze grote stap.

Burton Albion is momenteel 12de in The Conference met 39 punten. Voor topwedstrijden mag het in eigen huis rekenen op circa 3.000 toeschouwers. In het andere geval komen op z'n minst nog 1.400 fans naar het stadion afgezakt. Die basis is alvast voldoende voor een primitief profteam. Vanaf volgend seizoen wil de club verhuizen naar de Pirelli Site, tegenover de huidige lokatie. Het stadion zal 6.000 plaatsen bevatten waaronder 2.000 zitplaatsen en ook loges. Aan het complex zal een grote ''Football Tavern'' gekoppeld worden, net als een nieuwe bowlingbaan voor de plaatselijke bowlingclub en nieuwe trainingsaccomodaties. BAFC werd gesticht op 5 juli 1970. De bekende Nigel Clough (ex-Liverpool, ex-Nottingham Forest) werd in 1998 benoemd als manager en is nog steeds in dienst bij Burton Albion. Voorzitter Ben Robinson wil binnen de korste keren promoveren naar Division Three. In het seizoen 2001/2002 won Burton de Unibond Premier League en promoveerde naar The Conference. The Southern League Cup werd gewonnen in '64, '97 en 2000, The Northern Premier League Challenge Cup in '83 en The Birmingham Senior Cup in '54 en '97. Verder reikt het palmares van deze club uit Birmingham niet, die nooit hoger speelde dan Nationwide Conference.

We geven ook nog even de loting voor de kwartfinales van The FA Trophy mee. Dit is een soort van alternatieve FA Cup voor niet-profteams.

Aldershot Town of Tamworth - Exeter City
Hednesford Town - Hornchurch
Shrewsbury Town - Telford Utd of Margate
Stalybridge Celtic of Canvey Island - Maidenhead United

Burton Albion werd in de vorige ronde verrassend gewipt door Hornchurch. Exeter en Shrewsbury zijn bekende namen uit het Engelse voetbal, maar verblijven momenteel slechts in The Conference na enkele degradaties.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties