Van Der Vaart is ontevreden

Van Der Vaart is ontevreden
Foto: © SC

In de persconferentie voorgaande op de interland tegen de USA luchtte Van Der Vaart zijn hart over zijn kritische trainer Ronald Koeman. De middenvelder van Ajax vroeg zich vertwijfeld af of het niet alleen hun zelf zal liggen.

Zo ziet men dat geschiedenis zich herhaalt. Was het in de middenjaren 80 Marco Van Basten niet die kritiek uitte op leermeester Johan Cruijff? Ja, hij was het. Hij liet: “Cruijff lult je suf” destijds optekenen. De jonge Ajacied was moe van de voortdurende kritiek van Cruijff.

Dinsdag van uit het Oranjetrainingskamp deed Van Der Vaart het nog eens dunnetjes en zachtjes over. De aanvoerder van Ajax liet weten dat hij de voortdurende kritiek van Koeman beu wordt op het feit dat Sneijder en Van Der Vaart niet zouden kunnen samen spelen.

Van Der Vaart beklaagde zich dat hij vertrouwen nodig heeft en dat krijgt hij niet, en ook dat het niet alleen aan hun ligt. Raar maar waar blijkt het in het Nederlands elftal wel te kunnen. Van Der Vaart vraagt aan Koeman om meer krediet te krijgen.

Maar Van Der Vaart vindt dat hij te weinig krediet krijgt. Hij vindt dat er op sommige momenten jonge spelers moeten in bescherming worden genomen, hij zou daar meer aan hebben dan die voortdurende kritiek die hij nu krijgt. Hij zei ook dat hij het gevoel heeft dat hij verliest bij de verloren partijen.

Bovendien gaf de middenvelder nog eens zijn mening over de gemaakte afspraken met Koeman die nog steeds niet zijn nagekomen. De gemaakte afspraken gaan over de positie op het veld. Er is maar 1 keer gespeeld via de afspraken en dat in de wedstrijd tegen Roda JC. Ook zou er in de gemaakte afspraken worden opgenomen dat Van der Vaart de vaste nummer 10 is en dat Sneijder vaste linkermiddenvelder zou worden. Hij verstaat echter wel dat er moeten worden geschoven door blessures of schorsingen maar toch niet elke speeldag.

Het is afwachten op de commentaar van Koeman. Laten we het hopen dat dit niet een soap wordt bij Ajax.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties