Ajax krijgt pak slaag in Heerenveen

Mag PSV dan toch nog een klein beetje hopen op een landstitel? Concurrent Ajax verloor vanavond verrassend met 4-1 cijfers in het Abe Lenstrastadion in Heerenveen.

Vlak voor de pauze lukte de Fin Mika Väyrynen de openingstreffer. Op het uur nam ex-Ajacied Richard Knopper revanche door voor de 2-0 te zorgen. Opnieuw Mika Väyrynen legde de 3-0 in het net en tien minuten voor het einde scoorde Jesper Håkansson zelfs een vierde keer. De fans konden hun ogen nauwelijks geloven. Ook de tegentreffer was van Friese makelij. Hansson verwerkte de bal in eigen doel. Wesley Sonck viel het laatste halfuur in. Er waren nog twee andere duels. Daarin won ADO in het Zuiderpark de belangrijke wedstrijd tegen Roda JC met 1-0. Van der Gun was de matchwinnaar met een goal in de 18de minuut. NAC-Groningen eindigde op 1-1. De Witte scoorde voor groen-wit.

Door deze nederlaag laat Ajax de kans liggen om 9 punten uit te lopen op PSV. Met allebei 22 duels gespeeld bedraagt de kloof zes punten. Er staan nog twaalf wedstrijden op het programma. In principe is nog alles mogelijk.