AC Milan triomfeert in Turijn

Een door talloze blessures geteisterd Juventus is er niet in geslaagd om de trotse leider, AC Milan, op de knieën te krijgen. Milan won met 1-3 en niets lijkt hen nu nog tegen te kunnen houden in de weg naar de Scudetto. Juventus volgt na de nederlaag op 9 punten en zal na 2 seizoenen afscheid moeten nemen van de 'tricolore'.

In een mooie, open eerste helft, met kansen voor beide ploegen, maakte Andrey Shevchenko het verschil. Op een voorzet van Seedorf kopte hij de 0-1 voorbij Buffon, meteen het 18e doelpunt al voor de Oekraïense topscorer.

Na de pauze moest Juve komen en Lippi bracht met Miccoli een extra spits in. Dit bood perspectieven voor de Milanese counters: zo miste Inzaghi onbegrijpelijk nadat hij Buffon had omspeeld en voor een leeg doel stond. Het was slechts uitstel van executie: in de 63e minuut week een schot van Seedorf af op een verdediger en Buffon was kansloos: 0-2. Het leek een afstraffing te gaan worden voor Juve, want in de 75e minuut scoorde Seedorf opnieuw met een mooi schot vanop zo'n 20 meter: 0-3. Ferrara kon de pil toch wat vergulden met de eerredder op hoekschop van Camoranesi: 1-3.

Milan bijna kampioen dus: met 7 punten meer dan zijn dichtste belager, AS Roma,en nog 9 speeldagen te gaan, mag het niet meer verkeerd gaan voor de Rossoneri.