Vitesse boekt belangrijke zege

Vitesse heeft vanavond een belangrijke stap gezet richting de redding. De Arnhemmers wonnen met duidelijke 5-0 cijfers tegen VVV. Eerder had Vitesse ook al tegen Sparta gewonnen met 1-3. Vlak voor rust kon Theo Janssen de score openen na een mooie afstandsschot. Na rust ontketende de thuisploeg helemaal en via doelpunten van Rankovic, Amoah, Hofs en Schaars werd het uiteindelijk nog 5-0.

In de andere wedstrijd van groep A kwam Sparta opnieuw niet verder dan een 2-2 gelijkspel bij Helmond Sport. Dennis Schulp bracht de thuisploeg twee keer op voorsprong maar Koevermans en Bechan konden telkens gelijkmaken.

In de stand staat Vitesse op kop met zes punten. Eerste achtervolger VVV staat al op drie punten. Sparta en Helmond Sport hebben beiden één puntje.