Völler geeft voorkeur aan jongelingen !

Völler geeft voorkeur aan jongelingen !
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

de 19-jarige Bastian Schweinsteiger van Bayern München en de 18-jarige Lukas Podolski van FC Köln vervolledigen hoogstwaarschijnlijk de Duitse selectie voor EURO 2004. Bondscoach Rudi Völler geeft wel pas na de vriendschappelijke wedstrijd van woensdag in en tegen Zwitserland uitsluitsel over zijn definitieve selectie. Beide jongelingen zijn nu nog wel actief op het EK voor spelers onder 21 jaar. Jong Duitsland speelt woensdag in eigen land zijn laatste groepswedstrijd tegen Jong Portugal. 

Bij verlies zijn de Duitsers uitgeschakeld voor de halve finales en tevens ook de Olympische Spelen en zijn de beide jongelingen ook meteen inzetbaar voor de Mannschaft. Ook als de ploeg van bondscoach Uli Stielike zich plaatst voor de laatste vier, blijven Schweinsteiger en Podolski overigens inzetbaar voor Jong Duitsland. Ze sluiten zich pas na het toernooi aan bij De Mannschaft.

Völler selecteerde aanvankelijk 22 spelers voor EURO 2004 en zou daar één talent van Jong Duitsland aan toevoegen. Maar door het wegvallen van Paul Freier (Bochum) zijn er nu twee plaatsen vrij in de Mannschaft. Christian Ziege (Tottenham Hotspur) nam eerder al de plaats in van de geblesseerde Christian Rahn (Hamburger SV).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties