Kroatië klopt Denemarken

Kroatië heeft haar generale repititie voor het EK met glans afgesloten. De Kroaten wonnen in Kopenhagen met 1-2 van Denemarken, dat ook actief zal zijn op het EK.

De Kroaten startten fel aan de wedstrijd en kwamen na 27 minuten op voorsprong. Tomislav Sokota legde de bal binnen, zodat de Denen op achtervolgen waren aangewezen. Een harde klap voor de Scandinaviërs, die tien minuten later nog een tegengoal moesten slikken. Ivica Olic bracht de Kroaten zo op slag van rust 0-2 voor.

De opdracht voor Denemarken was dus duidelijk: aanvallen. Dat deden ze ook, wat resulteerde in de 1-2 van Schalke 04-spits Ebbe Sand. Maar veel maakte het uit niet, want het bleef bij 1-2, zodat Denemarken haar laatste wedstrijd voor het EK verliest. Denemarken is op het EK ingedeeld met Zweden, Italië en Bulgarije. Kroatië zit in een zwaardere poule: zij treffen straks Engeland, Frankrijk en Zwitserland.