Zweden wint opnieuw

Zweden kende een goede generale voor het EK in Portugal. De Scandinaviërs wonnen thuis met 3-1 van Polen, enkele maanden geleden nog tegenstander in de EK-kwalificatie.

Zweden begon goed aan de wedstrijd en kwam na 41 minuten op voorsprong via Henrik Larsson, die opnieuw deel uit maakte van het Zweedse nationale team. De Zweden mochten zo met een 1-0 voorsprong de kleedkamers in.

Na tien minuten tweede helft verdubbelde Andreas Jakobsson namens Zweden de score. Marcus Allback dreigde er een afstraffing van te maken voor Polen, want hij scoorde een kwartier voor het einde de 3-0. Uiteindelijk wist Gorawski in de 88e minuut nog te milderen.

Zweden kende zo een uitstekende voorbereiding met het oog op het aankomende EK. Daar zijn de Zweden samen met Italië groepsfavoriet voor kwalificatie voor de kwartfinales. Denemarken en Bulgarije zijn de outsiders in de groep.