EK laatste kunstje voor Marc Overmars

EK laatste kunstje voor Marc Overmars
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Marc Overmars zwaait na het EK in Portugal af als international. De 31-jarige vleugelspeler vindt dat zijn tijd er dan op zit in Oranje. ’Goed voor het voetbal, goed voor het volk. Die koppen van De Boertjes, Van der Sar en Overmars kennen de mensen zo langzamerhand wel’, legt Overmars uit in Het Parool.
Eerder lieten ook Jaap Stam en Frank de Boer weten er een punt achter te zetten bij het Nederlands elftal. En mogelijk volgen meer dertigers hun voorbeeld. De jonge garde staat volgens Overmars namelijk klaar om het over te nemen.

Overmars wil van zijn laatste kunstje bij het Nederlands elftal iets moois maken. ’Ik ben nog steeds van waarde voor dit elftal.’ Al is dat wellicht minder vaak en lang dan voorheen. De snelle aanvaller kampt namelijk met slijtage in zijn knie en moet voorzichtig met inspanningen omgaan.

Toch wil dat niet zeggen dat Overmars maar sporadisch kan spelen in Portugal. De drie weken die het EK maximaal duurt voor Oranje, zijn best haalbaar. ’Het zou een ander verhaal zijn als het toernooi vier maanden duurt.’

Voor Overmars is het zaak om zich in de kijker te spelen bij een nieuwe club. Barcelona heeft hem namelijk verteld dat hij weg moet, ook al heeft hij nog een contract. Overmars voelt wel wat voor de Bundesliga. ’Veel rennen en draven, daar moet ik het toch altijd van hebben.’
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties