De Mul schittert bij Ajax in oefenpartij

Ajax Amsterdam is goed aan de voorbereiding gestart. De Amsterdamse club won met 1-5 van FC Omniworld. Vooral onze landgenoot Tom De Mul liet zich opmerken.

Ajax startte met twee landgenoten in de basis: Tom De Mul en Tom Soetaers. Na tien minuten kwam Ajax al op voorsprong via Nigel de Jong, die daarmee zijn frustraties voor zijn niet-EK-selectie van zich afschudde. De EK-gangers van Ajax zijn trouwens nog niet terug in Amsterdam. Zeven minuten later verdubbelde Tom Soetaers de score, waarna Petri Pasanen voor de 0-3 tekende. De Fin zou mogen vertrekken bij Ajax. Ergun Cakir scoorde nog de tegentreffer voor FC Omniworld, waarna een uitstekende Tom De Mul zijn prestatie beloonde met een prachtige treffer.

In de tweede helft mocht nog een andere landgenoot, namelijk Wesley Sonck, opdraven. Het niveau van de wedstrijd zakte en ook het aantal goals minderde: enkel Anthony Obodai kon nog een keertje de bal in de netten leggen. Het bleef zo bij 1-5.

Opstelling Ajax voor rust: Lobont, Escudé, Pasanen, Maxwell, Obodai, de Jong, Pienaar, Lindgren, Soetaers, Anastasiou en De Mul.
Opstelling Ajax na rust: Stekelenburg, Maduro, Pasanen, Sikora, Obodai, de Jong, Pienaar, Lindgren, De Ridder, Sonck en Mitea.