Marc Overmars beëindigt loopbaan

Marc Overmars beëindigt loopbaan
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De voormalige nederlandse international Marc Overmars heeft een punt achter zijn voetballoopbaan gezet, zo meldt Studio Sport. De vleugelspits leek zijn carrière na een gedwongen vertrek bij FC Barcelona aanvankelijk nog te vervolgen in Frankrijk, maar dat plan is van de baan. Naar eigen zeggen heeft hij te veel last van een slepende knieblessure.

Overmars kwam nog in actie op Euro 2004, maar kon vanwege zijn fysieke problemen al enige tijd geen hele wedstrijd meer spelen. Mede daarom kwam er deze zomer na vier jaar een einde aan zijn periode bij Barcelona. Eind mei meldde FC Nantes zich nog voor de snelle aanvaller, maar die gesprekken resulteerden niet in een contract.

Overmars begon zijn loopbaan in 1990 bij Go Ahead Eagles in de eerste divisie, maar als snel werd hij opgemerkt door clubs van het hoogste niveau. Na één jaar bij Willem II tekende hij in 1992 een contract bij Ajax. In Amsterdam groeide Overmars uit tot een vaste waarde. Met Ajax pakte hij drie landstitels, één Amstel Cup, de UEFA Champions League, de Europese Supercup en de wereldbeker. De aanvaller kreeg in Amsterdam echter ook voor het eerst met serieus blessureleed te maken. Eind 1995 liep hij een zware knieblessure op die hem bijna een jaar aan de kant hield.

In 1997 vertrok Overmars naar Arsenal en ook daar pakte hij de nodige prijzen. In zijn eerste seizoen in Londen kon hij direct het landskampioenschap vieren en in hetzelfde jaar veroverde hij met de Gunners de FA Cup. Na drie jaar op Highbury werd hij aangetrokken door Barcelona voor een bedrag van 40,8 miljoen euro. De vleugelspits is daarmee nog steeds de duurste Nederlandse voetballer ooit. In totaal speelde hij 375 competitiewedstrijden in het betaalde voetbal, waarin hij 77 doelpunten maakte.

Overmars, die zijn prijzenkast bij Barcelona niet verder vulde, sloot na Euro 2004 ook een imposante interlandloopbaan af. Hij debuteerde in 1993 op negentienjarige leeftijd voor Oranje in een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije (3-1 winst). Hij maakte in dat duel direct zijn eerste interlanddoelpunt. In totaal kwam hij tot 86 interlands, waarin hij zeventien keer trefzeker was
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties