Shearer nieuwe coach Newcastle?

Stan Govaert
| 0 reacties
Shearer nieuwe coach Newcastle?
Foto: © SC

 
Newcastle United is nog altijd op zoek naar een vervanger voor sir Bobby Robson, die ze afgelopen maandag de deur hadden gewezen na de teleurtstellende seizoensstart (2 op 12).

Zoals dat altijd gaat in Engeland zijn er al verschillende namen gelinkt aan de vacante en felbegeerde post van manager in het noordoosten van het land. Onder hen Steve Bruce (Birmingham), Sam Allardyce (Bolton), Alan Curbishley (Charlton) en Steve McClaren (Middlesbrough). Maar Birmingham en Bolton ontkennen ten stelligste dat ze hun huidige sportieve bazen zouden laten gaan.

Misschien nog wel de meest opmerkelijke, maar blijkbaar ook de meest waarschijnlijke, mogelijke opvolger van Robson is spits Alan Shearer. De Magpies zelf geven voorlopig geen commentaar, maar het gerucht als zou Shearer samen met ex-bondscoach Terry Venables plaats nemen op de bank in St James' Park wordt alsmaar hardnekkiger. Venables zou dan moeten zorgen voor het vereiste trainersdiploma, terwijl Shearer, die nog geen ervaring heeft als coach, als speler-trainer zou fungeren.

Ondertussen is de transfer deadline verstreken en is Newcastle er niet in geslaagd een vervanger voor de naar Real Madrid vertrokken verdediger Jonathan Woodgate aan te trekken. Tot overmaat van ramp moesten ze in de opbod-oorlog tegen Manchester United voor Wayne Rooney ook al het onderspit delven.

Men kan zich afvragen of al deze onzekerheid het ideale klimaat is om Newcastle weg te halen uit de kelder van de rangshikking.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties