Voorbeschouwing Bundesliga 6de speeldag

marc gevers
| 0 reacties
Voorbeschouwing Bundesliga 6de speeldag
Foto: © SC

Het zou wel eens de speeldag van de ontslagen trainers kunnen worden, zoals Kurt Jara op de foto die bij Kaiserslautern na de bekeruitschakeling reeds zelf suggereerde dat hij het niet meer ziet zitten.

Kaiserslautern moet dan nog op bezoek bij leider Wolfsburg waar het vorig seizoen met 4-1 verloor. De ploeg van Gerets doet het bijzonder goed en kan ook weer rekenen op spelmaker 'd Allessandro.

Schalke 04 heeft een zware verplaatsing naar Hannover 96 voor de boeg, doch sinds Eddy Achterberg aan het roer staat van de Koningsblauen werd er niet meer verloren, waarom een andere trainer aantrekken zou men dan denken. Wel lijkt Vermant zijn plaats kwijt te zijn: de Belg start weer op de bank.

Borussia Monchengladbach kan thuis een goede zaak doen door van Hansa Rostock te winnen, ook hier de beide Belgen Van Kerckhoven en Van Hout op de bank.

De topwedstrijd staat op het programma in Stuttgart waar het plaatselijke VfB de mannen uit Leverkusen ontvangt. Voor trainer Sammer de match om te bewijzen dat er ook van concurrenten gewonnen kan worden. Leverkusen heeft na de uitschakeling in Bremen voor de beker weer wat recht te zetten.

Nürnberg kan dan weer een goede zaak doen door te winnen tegen Bielefeld. Beide ploegen zullen tegen de degradatie moeten vechtten en dan zijn de onderlinge confrontaties belangrijk.

Bayern Munchen mag dan thuis eindelijk eens geen problemen kennen tegen Freiburg, anders zal er weer een storm van protest opsteken.

VfL Bochum krijgt dan de landskampioen Bremen op bezoek, voor de thuisploeg is winst noodzakelijk wil men geen voeling met de top vijf verliezen, bij de bezoekers nog steeds Charisteas op de bank.

Zondag is er dan nog Hamburg dat thuis speelt tegen Hertha Berlijn. Beide ploegen zijn wel bijzonder slecht gestart en het belooft dan ook een zenuwachtige partij te worden.

Borussia Dortmund moet naar Mainz05 en zal er best aan doen om er de punten terug te pakken die men thuis steeds laat liggen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties