Volendam nieuwe koploper, Fortuna zwaar onderuit

Zowel FC Volendam als Heracles Almelo wisten gisteren hun wedstrijden te winnen. Daardoor staan ze beiden aan de top in het klassement en gingen voorbij VVV-Venlo dat vandaag pas speelt.

FC Volendam
won vrij gemakkelijk tegen AGOVV met 3-0. Kees Kwakman zorgde na een kwartier voor de 1-0 waarna hij in de tweede helft nogmaals scoorde en zo de 2-0 op het scorebord zette. In de slotminuten werd het dan 3-0 na een doelpunt van Maurice Buys.

Heracles Almelo wist zijn moeilijke geachte uitwedstrijd tegen Emmen te winnen met 0-2. Kort voor de pauze scoorde Rudy Jansen voor Almelo en twintig minuten voor affluiten zette Jonathan Constancia de 0-2 eindcijfers op het scorebord.

Bij Sparta Rotterdam vlot het nog niet echt. Er werd gisteren tegen MVV een 1-1 gelijkspel behaald na een zwakke wedstrijd. Doelpunten waren voor Danny Koevermans die Sparta op voorsprong bracht en voor Alexandre Bryssinck die gelijk wist te stellen.