Wat deden de Europese tegenstanders?

Anthony Van der Planken

Komende week is het weer zo ver: vier Belgische ploegen zijn dan in Europa actief. We overlopen de resultaten van de Europese tegenstanders van onze vertegenwoordigers.

Tegenstanders van RSC Anderlecht:

Mainz – Werder Bremen: 2-1
Werder kende een slechte generale voor de wedstrijd tegen Anderlecht. De Duitse kampioen verloor met 2-1 op het veld van Mainz. Charisteas leek Werder op weg te zetten naar de zege, maar in de laatste tien minuten scoorde Mainz nog twee keer. Werder zakt daarmee weg naar stek nummer vijf.

Valencia en Inter Milan spelen pas morgen tegen respectievelijk Sevilla en Udinese.

Tegenstanders van Club Brugge:

Naftovik – Dnipro Dnipropetrovsk: 0-2
Volgende donderdag ontvangt Dnipro Club Brugge in het kader van de UEFA-Beker. De Oekraïners deden het alvast goed tegen Naftovik. Het werd 0-2 . Matohin scoorde al na een kwartier de openingstreffer. Kravchenko stelde vlak na rust de overwinning veilig van op de penaltystip.

Austria Wenen – Mattersburg: 2-0
Ook Austria Wenen won haar competitiewedstrijd. Mattersburg was het slachtoffer van dienst. Rushfeldt en Vastic stelden nog voor het halfuur de zege veilig.

FC Utrecht en Real Zaragoza spelen morgen hun wedstrijd.

Tegenstanders van Standard Luik:

Besiktas – Diyarbakirspor: 4-0
Besiktas was de enige UEFA-bekertegenstander van Standard die vandaag in actie kwam. De Turken wonnen thuis met 4-0 van Diyarbakirspor. Yalcin, Asik en twee keer Akin deden Istanbul feesten.

Steaua Boekarest, AC Parma en Athletic Bilbao komen pas morgen in actie.

Tegenstanders van KSK Beveren:

Vfb Stuttgart – Borussia Dortmund: 2-0
Stuttgart, dat komende donderdag afreist naar de Freethiel, klopte thuis het sukkelende Borussia Dortmund. Goals van Hinkel en Cacau brachten de nummer vier van vorig seizoen aan kop van de competitie.

Ajax Amsterdam – SC Heerenveen: 1-3
Heerenveen stuntte dan weer op het veld van Ajax. De Tukkers kwamen wel op achterstand, maar goals van Yildirim, Väyrynen en Selakovic brachten daar uiteindelijk verandering in.

Dinamo Zagreb – Slaven Belupo: 1-2
Dinamo Zagreb verloor thuis met 1-2 van Belupo. Karic kon pas in blessuretijd de eer redden.

Benfica Lissabon speelt morgenavond pas tegen FC Porto.