Wie stopt AZ?

J. S.

In de Holland Casino Eredivisie stonden er vanavond drie wedstrijden op het programma. AZ won opnieuw, ditmaal ging Vitesse voor de bijl. In Nijmegen eindigde een duel gekruid met zes goals onbeslist en RBC ging opnieuw onderuit.

Vitesse - AZ 0-3
AZ blijft op zijn elan doorgaan, de ploeg uit Alkmaar won met 0-3 op het veld van AZ. Het is hierdoor al zeven wedstrijden op rij ongeslagen. De bezoekers kwamen na een halfuur spelen op voorsprong na een doelpunt van Buskermolen. Na rust beslisten Van Galen en Perez de wedstrijd door er respectievelijk 0-2 en 0-3 van te maken. Door de zege stijgt AZ naar een voorlopige derde plaats, Vitesse zakt steeds verder weg in de rangschikking.

NEC Nijmegen - NAC Breda 3-3
Wie een spektakelwedstrijd wil zien had vanavond in Nijmegen moeten zijn. NEC - NAC eindigde op 3-3. NAC kwam al vroeg op voorsprong na een doelpunt van Zonneveld. Een kwartier later stonden de bordjes weer in evenwicht, Barreto zorgde voor de gelijkmaker.
Even voor rust zorgde Boutahar voor de gelijkmaker. In de 48ste minuut krijg Denneboom dé kans om de wedstrijd te beslissen, maar hij miste onbegrijpelijk. Aan de andere kant ging de bal er wel in. Op de counter die volgde op de misser van Denneboom zorgde Lurling voor de gelijkmaker. In de 58ste minuut bracht Denneboom de thuisploeg opnieuw op voorsprong, vijf minuten later zorgde Cornelisse alweer voor de gelijkmaker. Zo eindigde het duel op een billijk 3-3 gelijkspel.

RBC Roosendaal - FC Twente 0-1
FC Twente behaalde vanavond een belangrijke 0-1 zege op het veld van concurrent RBC Roosendaal. In een doods duel was een doelpunt van de Deen Christensen genoeg om de drie punten veilig te stellen voor de bezoekers. Twente heeft door de zege weer een klein beetje ademruimte, voor RBC ziet het er met de week slechter uit.