Lille en Sevilla inzetloze wedstrijd

Lille OSC heeft haar laatste wedstrijd in de groepsronde van de UEFA Cup gewonnen van FC Sevilla met 1-0. De uitslag maakte niet veel meer uit, want beide teams waren al zeker van kwalificatie.

Na een halfuur pas volgde de eerste echte kans, maar Cabaye trapte een voorzet-schot op de dwarslat. Lille had ervoor al twee keer gedreigd, maar ook toen scoorden Brunel en Acimovic niet. Veel viel er voor de rest niet te melden in deze eerste helft. De wedstrijd werd vooral uitgevochten op het middenveld.

De tweede helft was beter. Net voor het uur kreeg Lille weer een enorme kans, maar Brunel scoorde weer niet. Twintig minuten voor tijd kreeg Sevilla haar eerste echte kans, maar Lopez miste.  Iets later miste ook Angbwa aan de overkant, maar dat deed Matt Moussilou een minuut later niet. Tafforeau zette goed voor en Moussilou trapte doelman Notario mee het doel in. De laatste tien minuten werden tien ongelooflijk dolle minuten in het Stadium Lille-Métropole. De supporters gingen volledig door het dak en schreeuwden hun team naar het einde van de wedstrijd en de kwalificatie. Rafaël Schmitz werd in blessuretijd nog uitgesloten, maar ging onder luid applaus het veld af.

Zowel Lille als Sevilla waren dus voor de wedstrijd al zeker van kwalificatie maar maakten er toch een aangename wedstrijd van.