Schoenen aan de haak - afl. 8: Demis Nikolaidis

Schoenen aan de haak - afl. 8: Demis Nikolaidis
Foto: © SC

In 2004 hingen enkele toonaangevende spelers de voetbalschoenen aan de haak. Dagelijks belichten we een speler. Vandaag Demis Nikolaidis.
 
Demis Nikolaidis, het enfant-terrible van het Griekse voetbal, beëindigde zijn carrière al op 31-jarige leeftijd. De aanvaller wilde de club van zijn hart, AEK Athene, van de ondergang redden...
 
Nikolaidis’ contract liep nog tot juni 2005 bij Atletico Madrid, maar hij sloot zijn carrière in schoonheid af met het Europees Kampioenschap in Portugal, waar Griekenland de gouden medaille wegkaapte voor de neus van het gastland.
 
Themistoklis, zoals zijn echte naam luidt, Nikolaidis is nu volop in de weer om AEK Athene van het faillissement te redden. De club uit de Griekse hoofdstad heeft grote financiële problemen en de schuld wordt geraamd op een ‘kleine’ 100 miljoen euro.
 
De Griek werd geboren in Giessen, Duitsland, maar op vierjarige leeftijd keerde hij met zijn gezin terug naar Griekenland, waar hij bij Alexandripouli, de stad waar de familie Nikolaidis ging wonen, zijn eerste voetbalstappen zette.
 
In 1994 verhuisde hij naar Apollon Athene, waar hij twee jaar later door AEK Athene weggekocht werd. Twee seizoenen later ging hij naar AEK Athene, de club waarvoor hij altijd al gesupporterd had. Hij werd meteen de publiekslieveling omdat hij een – veel beter – contractvoorstel van Olympiakos naast zich neerlegde.
 
In het seizoen 2003-2004 kwam hij uit voor het Spaanse Atletico Madrid, maar gaf er na het EK 2004 de brui aan...
 
Hij scoorde in totaal 126 doelpunten in de Griekse hoogste klasse en zeventien voor de Griekse nationale ploeg in 55 selecties.


Vorige afleveringen van 'Schoenen aan de haak'

- Roberto Baggio
- Jorge Campos
- José Luis Chilavert
- Mia Hamm
- Patrice Loko
- Corentin Martins
- Andreas Möller

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties