Scoreloos gelijkspel in Dinamo-Villarreal

Tonnelier Caroline

Dinamo Kiev en Villarreal zijn er in de heenwedstrijd van de 1/16e finales van de Uefacup niet in geslaagd de weg naar de netten te vinden. Alles zal dus beslist moeten worden in de return van volgende week in Spanje.

Villarreal had moeite met het lastig te bespelen veld, dat goed voetbal niet toeliet.  De bezoekers kregen via Figueroa wel een goede kans om de score te openen, maar de Argentijn toonde zich niet koel genoeg bij de afwerking.  Op het einde van een evenwichtige eerste helft was ook Dinamo nog dicht bij een doelpunt, maar het bleef 0-0 tot aan de rust.

Na de pauze kreeg Villarreal het steeds moeilijker.  De Spaanse club kreeg in het begin van de tweede helft wel nog een uitstekende kans na een goede actie van Jose Mari, maar ook nu volgde daar geen doelpunt uit.  Riquelme, die twintig minuten voor het einde inviel, kon ook niet verhinderen dat Dinamo steeds meer het initiatief naar zich toe trok en in de slotfase van de wedstrijd nog een aantal goede kansen afdwong.  Doelman Reina verhinderde echter dat zijn ploeg met een nederlaag naar huis moest, zodat alles mogelijk blijft volgende donderdag.