Collina hangt zijn fluit aan de haak

Jan Martynowski
| 0 reacties
Collina hangt zijn fluit aan de haak
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Volgend de Gazzetto Della Sport is Pierluigi Collina aan zijn laatste seizoen bezig als scheidsrechter. 

Collina werd in februari 45 jaar, waardoor hij normaal op zou moeten stappen aan het einde van het lopende seizoen. De Italiaanse scheidsrechtersbond en de voetbalbond gaven hem echter de toestemming er nog een extra jaar bij te doen.

De bekende kaalkop kreeg echter ook een aanbieding om aan het hoofd te staan van de scheidsrechters van de Serie A en B, en dat aanbod bevalt hem wel. 

Daardoor zou Collina wel het WK 2006 missen. Normaal zou hij in december met internationale wedstrijden moeten stoppen, maar Blatter liet al weten dat Collina een loopbaanverlenging zou krijgen. Zo zou hij op het komende wereldkampioenschap in Duitsland alsnog kunnen fluiten. 

Collina begon zijn carrière in 1977. Zijn eerste WK was dat van Frankrijk, in 1998. Hij groeide uit tot de beste scheidsrechter van de wereld, maar het bijzondere was dat hij ook de eerste scheidsrechter was die zelf naambekendheid verworf. Daartoe droegen natuurlijk zijn looks en uitstraling bij. 

In België zijn de meningen over de financieel adviseur meer verdeeld  nadat hij Mbo Mpenza een strafschop onthield die België naar het Ek 2004 had kunnen sturen. Antheunis liet al weten dat hij weigerde in de toekomst de mans hand te schudden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties