Grijpt Ajax laatste strohalm?

J. S.
| 0 reacties
Grijpt Ajax laatste strohalm?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de Holland Casino Eredivisie staat morgenmiddag dé topper tussen Ajax en AZ op het programma. Voor Ajax is dit een unieke kans om terug in de race te komen voor Champions League-voetbal. De kloof met AZ kan bij winst namelijk terug gebracht worden tot één punt. Bij verlies kan Ajax de CL vergeten. De grasmat zal in ieder geval geen probleem zijn, aangezien het dak van de ArenA dicht zal zijn.

Ajax-trainer Ruud Krol kijkt op de officiële website van Ajax vooruit op de wedstrijd: "Ik denk dat beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn. Wij hebben punten laten liggen, twee keer tegen ADO bijvoorbeeld, waar we die normaal gesproken wel pakken. Anders hadden we ongeveer gelijk gestaan met AZ. We moeten resultaat halen. Het liefst met mooi voetbal, maar het resultaat is nu heilig. Ik ga nu niet 'bouwen' met deze ploeg, we moeten zo hoog mogelijk zien te eindigen. Daarbij gaan we altijd van ons eigen spel uit, maar je speelt zoals je tegenstander dat toelaat."

AZ-trainer Co Adriaanse doet hetzelfde op de officiële website van AZ: "Wij spelen met de wil om te winnen en niet met de angst om te verliezen. Dinsdag en donderdag waren geplande vrije dagen en woensdag kon er niet getraind worden in verband met de sneeuw. We hebben de video van Schalke ‘04 –Shakhtar Donetsk gekeken. Ik denk dat deze rustige voorbereiding wel goed is. We hebben zware weken achter de rug en de basisconditie van AZ is uitstekend", aldus de trainer. 

De heenwedstrijd eindigde in een 0-0 gelijkspel. Hopelijk krijgen we morgen wel doelpunten te zien. De wedstrijd wordt afgetrapt om 14.30u en wordt geleid door scheidsrechter Van Egmond.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties