Vitesse pakt de volle buit tegen Willem II

Dieter Arens

Vitesse Arnhem blijft na vanavond in de running voor een Europees voetbalticket. De Arnhemmers wonnen met 2-0 cijfers van Willem II.

Vitesse kreeg vanaf het begin van de partij enkele goede mogelijkheden, maar verkwanselde die steeds. Het spel van Vitesse was ook niet altijd even denderend waardoor het oppassen geblazen werd voor de prikken van Willem II.

De ploeg van Edward Sturing wist wel als eerste te scoren. Jansen bracht de bal voor en Knopper kon de 1-0 op het bord brengen. Daarna bleef het lange tijd wachten op een geruststellende tweede goal. Dicht tegen het einde aan was het Glusevic die met een vrije trap toch het bevrijdende doelpunt kon binnentrappen.

In de andere partij van vanavond sprokkelde FC Utrecht een punt op het veld van RKC Waalwijk. Na een kwartier spelen bracht Hoogendorp de thuisploeg op voorsprong, maar voor de rust werd het nog 1-1 en 1-2 via respectievelijk Mols en Douglas. Halverwege de tweede helft bracht Vermaelen de stand weer in evenwicht en daar bleef het ook bij.

ADO Den Haag - SC Heerenveen werd afgelast.