Is Mourinho nog gelukkig in Londen?

Kristof Blomme
| 0 reacties
Is Mourinho nog gelukkig in Londen?
Foto: © SC

Vandaag is er een gesprek gepland tussen Chelsea en trainer José Mourinho. Er zal worden beslist of men al dan niet in beroep gaat tegen zijn schorsing van 2 wedstrijden. Ondertussen lijkt het alsof Mourinho steeds meer geïsoleerd raakt.

Alles begon met uitlatingen van de Portugese coach na de heenmatch tegen Barcelona. Mourinho beweerde dat Frank Rijkaard, trainer van Barça, tijdens de rust een gesprek had met Anders Frisk. Toen Drogba in de tweede helft de rode kaart zag was het hek helemaal van de dam. In het tumult in de dagen na de wedstrijd besliste Frisk met onmiddellijke ingang te stoppen met fluiten. De Zweed had namelijk bedreigingen ontvangen. Er werd door de collega's van Frisk met een beschuldigende vinger gewezen naar de Portugees. Mourinho werd veroordeeld tot twee matchen schorsing. Chelsea kreeg er een boete bovenop. 

De Londenaars lieten weten niet in beroep te gaan. Daar was Mourinho helemaal niet mee opgezet. Hij voelde zich hierdoor niet gesteund door de club. De succestrainer was onder andere ongelukkig door het feit dat niet Peter Kenyon zelf, maar Bruce Buck naar de disciplinaire commissie in Nyon trok. Buck is volgens hem geen naam in het voetbal zoals Kenyon dat wel is. Dat was voor hem een aanwijzing dat de Londense club hem niet voldoende steunde in deze zaak. Zelf kon de coach echter ook niet aanwezig zijn door de voorbereidingen op de match tegen Southampton. 

De Portugees is ervan overtuigd dat hij een grote bijdrage heeft geleverd aan het glansseizoen van Chelsea. Hij voelt zich echter steeds meer geïsoleerd. Mourinho was namelijk geïrriteerd door het gebrek aan publieke steun. Hij wou na de bewuste match een persconferentie geven waarin de 'assistant-manager' Steve Clarke een verheldering van de feiten moest geven. Het was namelijk Clarke die Rijkaard had binnen zien gaan bij Frisk. Dit werd hem geweigerd.

Een ander discussiepunt tussen club en manager is de zaak rond Ashley Cole. Volgens intimi van Mourinho wou hij nooit Ashley Cole naar Chelsea halen en heeft hij al een overeenkomst met een andere linkerflankspeler. Mourinho was enkel op de afspraak met Cole op aandringen van Kenyon. Hij voelt zich ook in deze zaak in de steek gelaten. Hij kan niet begrijpen waarom Chelsea de naam niet vrijgeeft van de linkerflankspeler om de speculaties de kop in te drukken.

Verder was José ongelukkig door het stilzwijgen van z'n club na de uitspraken van Arsène Wenger. De Franse manager van Arsenal had namelijk aangegeven dat Chelsea wat 'moral leadership' moest tonen. Nu krijgt de trainer constant de vraag voorgeschoven waarom Chelsea amper reageert op verhalen in de media, vooral dan als die niet blijken te kloppen.


De ex-trainer van Porto geeft wel toe dat hij zelf ook fouten heeft gemaakt dit seizoen. De trainer maakt zich echter geen zorgen over z'n positie binnen de Engelse club. Bovendien is er al enigzins interesse van Real Madrid en Inter Milan voor de controversiële coach.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties