Sampdoria wijst Palermo terug

Maarten Vandenabeele

Vanavond werden al 2 wedstrijden gespeeld van de 31e speeldag in de Serie A. Sampdoria en Reggina wonnen van respectievelijk Palermo en AS Roma.

In de wedstrijd waarbij de 4de plaats op het spel stond, gaven Sampdoria en Palermo elkaar geen duimbreed toe tot in de allerlaatste minuut. Beide ploegen vonden geen opening in elkaars pantser. De wedstrijd leek dan ook te zullen eindigen zoals ze begon. Maar in de 90e minuut probeerde Flachi een omhaal en Grosso weerde de bal met de hand af. Flachi zelf zette de strafschop om: 1-0. De nipte winst heeft voor gevolgen dat Samp nu alleen 4de is met 2 punten voorsprong op Udinese en 4 op Palermo. De strijd is dus nog niet gestreden.

In de andere zaterdagavondwedstrijd ging AS Roma thuis verrassend onderuit tegen het nietige Reggina. De Giallorossi startten ijzersterk en klommen verdiend op voorsprong via Chivu in de 24e minuut. Cassano en Totti schudden de ene na de andere mooie combinatie uit hun sloffen. Halverwege de tweede helft kantelde de partij: in de 72e minuut bracht Franceschini de stand in evenwicht en 10 minuten later bezorgde Bonazzoli de bezoekers zelfs de al bij al verdiende winst.