Overpelt wint tumultueus duel

Jimmy Wouters

Overpelt VV heeft vandaag in een vrij tumultueus duel Eigenbilzen met 0-3 verslagen. Het ging om de heenwedstrijd in de provinciale eindronde van 3e provinciale.

De partij was amper 5 minuten out of de poppen gingen aan het dansen. In een luchtduel kwam een thuisspeler onzacht in aanraking met OVV - doelman Brecko. De ongelukkige speler bleef even roerloos liggen. Dit werd de vader van het slachtoffer te veel en hij sprong prompt het veld op en deelde een flinke klap uit aan de bezoekende goalie. Het spel lag minutenlang stil, maar de scheidsrechter besloot dan toch om de wedstrijd verder te laten doorgaan. Dit had zijn inpact op het spel, want meteen waren beide messen geslepen en waren de duels erg bitsig en vaak over het randje. Gedurende de eerste helft hadden de bezoekers constant het meeste balbezit. Ondanks het overwicht in balbezet had Overpelt het moeilijk om een echte kans te creëren. Ze waren vooral gevaarlijk via een bedrijvige Kemaldar.

Vlak na de pauze wist Overpelt dan toch het verdiende openingsdoelpunt te scoren. Het was Leppens die een corner mooi en de bovenhoek binnenkopte. Vervolgens bleven de bezoekers druk naar voren ontwikkelen. Het tweede doelpunt viel dan ook niet veel later. Met een strak schot besliste Kessels dan de partij. De thuisploeg was wat aangeslagen en zocht zijn heil in de vaak snedige duels. De bezoekers controleerden de partij en liepen zelfs nog tot 0-3 uit nadat Scheepers die bal uit de kluts in doel werkte.

Overpelt is nu zo goed als zeker van een plaatsje in de volgende ronde, waarin het zal uitkomen tegen de winnaar van Anadol - Beverst.