Atlético en Zaragoza met de hakken over de sloot

Atlético en Zaragoza met de hakken over de sloot
Foto: © SC

Atlético Madrid en Real Zaragoza hebben zich geplaatst voor de volgende ronde van de Copa del Rey.  Atlético Madrid haalde het met het kleinste verschil van Alcoyano, een middenmoter uit de Segunda División B.  Real Zaragoza had het bijzonder moeilijk met Xerez.  Het kan pas na strafschoppen afstand nemen van de koploper uit de Spaanse tweede klasse.  
 
Atlético Madrid was in een zwakke partij duidelijk de betere van het bescheiden Alcoyano.  De Madrilenen hadden het net als in de competitie echter moeilijk om de weg naar de netten te vinden.  De thuisploeg kon de dominantie van Atlético enkel bekampen met een grote inzet en duelkracht.  Na een klein halfuur voetballen leken de bezoekers verdiend op voorsprong te komen.  Scheidsrechter Medina Cantalejo keurde het doelpunt van Ibagaza echter af omdat Galletti zich eerder opzichtig had laten vallen in het strafschopgebied.  In de tweede helft was het dan toch raak voor de Madrilenen.  Maxi zorgde na een knappe individuele actie voor het verlossende doelpunt.  Alcoyano kon daar niets meer tegenover zetten, zodat Atlético zich verdiend maar al bij al weinig overtuigend kwalificeerde.  
 
Real Zaragoza stond voor een lastige verplaatsing naar Xerez, dat dit seizoen nog maar één wedstrijd verloor.  In een aangename wedstrijd kwamen de bezoekers al vroeg op voorsprong.  Ewerthon zorgde in de twaalfde minuut op aangeven van Generelo voor de openingstreffer.  De thuisploeg ging, gedreven door een enthousiaste twaalfde man, op zoek naar de gelijkmaker.  Het was wachten tot vlak na de rust voor Colorado de gelijkmaker tegen de netten trapte.  Echt lang konden de Andalusiërs niet genieten van het doelpunt, want in de 62e minuut bracht Ewerthon de bezoekers opnieuw op voorsprong.  Real Zaragoza leek af te stevenen op een overwinning, tot Francis daar in blessuretijd anders over besliste.  Met een ultieme gelijkmaker dwong hij strafschoppen af voor zijn team.  Er kwamen maar liefst 16 penalty’s aan te pas alvorens de beslissing viel.  Valbuena stopte de strafschop van Rosado en bezorgde op die manier zijn team de kwalificatie.  
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties