Nonda moest onder het mes

Nonda moest onder het mes
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AS Roma zit met een spitsen-tekort nu dat ook Shabani Nonda voor enige tijd onbeschikbaar zal zijn. De aanvaller moest onder het mes om een probleem aan zijn meniscus op te lossen.

Nonda werd vrijdagavond geoppereerd om de blessure aan de ligamenten van zijn meniscus van de rechterknie te herstellen. De spits liep die blessure op tijdens het Uefa Cup-duel tegen FC Basel op woensdagavond. Nonda zal een drietal weken buiten strijd zijn.

Niet alleen Nonda is als spits een tijdje out, ook Vincenzo Montella, Francesco Totti en Antonio Cassano sukkelen met blessures. Coach Luciano Spalletti ziet dan ook de ernst van de nieuwe tegenvaller in: "Wij hebben teveel geblesseerden en vooral dan in dat gebied waar we al gans het seizoen sukkelen en de blessure van Nonda verergert het alleen maar."

De enige fitte spits bij de Romeinen is de 16-jarige Stefano Okaka. Spalletti denkt er dan ook serieus over na om de tiener zijn allereerste basisplaats te geven: "Op dit moment is de 16-jarige Stefano Okaka de enigste fitte spits die we hebben en we denken er serieus over na om hem te laten starten tegen Sampdoria. Hij kan bovendien alleen bijleren door tegen de besten te spelen." Okaka heeft al een record op zijn naam; hij is immers de jongste Italiaan die mocht spelen in de Uefa Cup.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties