Toppers winnen

Maarten Vandenabeele

De 17e speeldag in de Serie A is een maat voor niets geworden voor de klassementsverschillen aan de top. De eerste 4 uit de rangschikking wonnen.

Juventus is, met nog 2 speeldagen van de heenronde te gaan, winterkampioen. De Bianconeri kenden geen problemen met Siena. Al vroeg opende Cannavaro (foto) de score: de verdediger kopte een hoekschop van Camoranesi binnen. In de 2e helft schoot ook Trezeguet zijn gebruikelijk doelpuntje binnen: 2-0.

Eerste achtervolger Inter won makkelijk van Empoli met 4-1 maar moet vrezen voor een zware blessure van Adriano. De Braziliaan scoorde al na 3 minuten de 1-0 maar moest na 20 minuten vervangen worden na een luchtduel met Raggi. Hij leek zelfs even buiten bewustzijn. Zijn vervanger Cruz verdubbelde net voor rust de score. Na 64 minuten bracht Vannucchi de spanning terug met een knap schot maar slechts 2 minuten later stelde Figo orde op zaken. In de slotfase gaf Martins de zege nog wat meer glans: 4-1 en meteen de 6e opeenvolgende zege voor de Nerazzurri.

Milan bracht de moeilijke uitwedstrijd bij revelatie Livorno tot een goed einde. De Rossoneri wonnen met 0-3, dankzij tweemaal Gilardino (foto) en Shevchenko. Milan speelde uitstekend en geeft de strijd om de Scudetto nog niet op.

Ook Fiorentina won opnieuw, al hadden de Viola niet veel overschot. Toni kon opnieuw niet scoren tegen zijn ex-ploeg Palermo maar Jorgensen nam zijn rol over. Het doelpunt van de Deen in de 40e minuut was voldoende voor 3 punten.

AS Roma pakte eindelijk nog eens uit met een bemoedigende prestatie. Chievo werd in het Stadio Olimpico met 4-0 opzijgezet. Na een halfuur kregen de Romeinen een goedkope penalty en Totti rondde af: 1-0 (foto). Even later maakte de kapitein de actie en verschalkte ook doelman Squizzi: 2-0. Na de pauze moest Chievo al snel met zijn tienen verder na rood voor D'anna. Perrotta en Taddei zorgden voor de ruime zege: 4-0.

Udinese - Sampdoria werd 2-0. Een broodnodige zege voor de Bianconeri die tot stand kwam via een doelpunt van Zapata en een own goal van Castellini.

Parma klopte Cagliari met het kleinste verschil. Corradi was de grote held. Hij scoorde in de 23e minuut. Een kwartier voor tijd kon Simplicio het zich nog permitteren om een strafschop te missen.

Ascoli won van Treviso waardoor laatstgenoemde de rode lantaarn wordt. Quagliarella scoorde al na 10 minuten en daar bleef het bij. Midden in de 2e helft was er een uitgebreide ruzie waardoor Del Grosso (Asc) en Dossena (Tre) mochten inpakken.

Lecce raakte niet voorbij Lazio. Vucinic kreeg een rood karton halverwege de 2e helft, waarna de thuisploeg de overwinning bleef zoeken maar niet vond.

Messina en Reggina hielden het op 1-1. Di Napoli bracht de thuisploeg in de 1e helft voor maar in de slotfase kon Cozza nog een punt uit de brand slepen voor Reggina. Nochtans had Tedesco even daarvoor de rode kaart gekregen na een brutale ingreep.