Floro nieuwe sportleider in Madrid

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Floro nieuwe sportleider in Madrid
Foto: © SC

Benito Floro wordt de nieuwe technisch directeur van Real Madrid. Hij neemt de taken over van de Italiaan Arrigo Sacchi die per 1 januari 2006 opstapt bij De Koninklijke.

Floro was eerder al eens trainer bij Real Madrid tussen 1992 en 1994. Zijn dienstverband eindigde met een ontslag. Real had hem destijds aangetrokken door zijn prestaties bij Albacete dat hij van derde klasse naar de Primera Division bracht.

Na zijn ontslag werkte Floro in Japan en Mexico. In 2002 keerde hij terug naar Spanje om bij Villarreal aan de slag te gaan. Zijn laatste job als coach was bij Real Mallorca in 2004 waar hij na twee maanden al weer werd ontslagen.

Bij Real krijgt Floro de taak om samen met de interim-trainer Juan Ramon Lopez Caro de Spaanse topclub terug op de rails te krijgen. Real is bezig aan een erg teleurstellend seizoen en die slechte prestaties kostte de Braziliaanse coach Vanderlei Luxemburgo al zijn baan. Momenteel staat Real in de Primera Division op een vijfde plaats. Het kijkt al tegen een achterstand van elf punten aan ten opzichte van grote rivaal FC Barcelona.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties