Hersi uit Vitesse-selectie gezet

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Hersi uit Vitesse-selectie gezet
Foto: © SC

Youssouf Hersi is uit de selectie van Eredivisieclub Vitesse Arnhem gezet. De disciplinaire maatregel volgt na een interview van de aanvaller in het Nederlandse weekblad Voetbal International.

Hersi uitte in dat interview ongezouten kritiek op zijn situatie bij de club uit Gelderland. In het begin van dit seizoen zat Hersi vaak op de bank, maar de laatste weken had hij zich wel weer in de ploeg geknokt. De 23-jarige speler liet in Voetbal International optekenen dat Vitesse met hem gesold heeft. Verder gaf hij ook nog zijn trainer Edward Sturing en Heerenveen-trainer Gertjan Verbeek een veeg uit de pan. Verbeek was de coach van Hersi toen hij nog bij de Friezen speelde.

Sturing zei in een eerste reactie op het interview dat dit onaanvaardbaar is. Sturing zegt dat binnen de club de afspraak geldt dat bij problemen onder elkaar moeten opgelost worden. Hij voegde er aan toe dat hij nooit met Hersi heeft gesproken over diens onvrede en dat als Hersie op die manier tewerk gaat door alles te vertellen in een weekblad, hij zichzelf buitenspel zet.

Door zijn verwijdering mist Hersi al zeker de thuiswedstrijd tegen Feyenoord op 15 januari. Daarna is hij mogelijk terug welkom.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties