Analyse VG Oostende temt Lauwe en wordt leider

Guillaume Belaey
| 0 reacties
VG Oostende temt Lauwe en wordt leider
Foto: © SC

Op de 16de speeldag kwam Oudenaarde niet verder dan een puntendeling bij SV Diksmuide. Dat was meteen de kans voor dichtste achtervolger VG Oostende om naar de leidersplaats te laveren na knappe winst bij WS Lauwe. Evergem Center blijft in de running voor die tweede periodetitel terwijl Aalter (bij Evergem) zijn dreigende situatie niet kon verbeteren. URS Centre en Wevelgem City handhaven hun positie in de topvijf.
 
Nochtans zorgde leider Oudenaarde bij SV Diksmuide voor een riante uitgangspositie. Na ruim een halfuur hadden Degrande en Verhoene de bezoekers op voorsprong gebracht. Tussendoor had weliswaar thuisspeler Planquette een strafschop onbenut gelaten. De aansluitingstreffer van Baes net voor rust betekende  blijkbaar een psychologische klap voor de bezoekers.
 
In de tweede helft bleef het trouwens een dubbeltje op zijn kant want aanvankelijk bleven beide tenoren aan mekaar gewaagd. In de laatste 10 minuten kon Planquette dan toch gelijkstellen al moest nadien thuisdoelman Wolters met enkele reddingen een ontketende leidersploeg alsnog van de winninggoal houden.
 
URS Centre kwam aanvankelijk op achterstand  maar profileerde zich tot een gedegen subtopper . Amper vijf minuten na die openingstreffer van Verhulst stelde Delaby de stand weer gelijk. In de tweede helft verzilverden de Henegouwse bezoekers hun technische superioriteit met twee doelpunten via opportunist Menten (2).
 
Bij WIK Eine consolideerde Wevelgem City zijn ,,uit-traditie’’ door de volle pot te pakken. Vandenabeele opende voor de bezoekers en bleef het wachten tot vlak na rust om de thuisploeg weer langszij te zien komen. Een misverstand in de thuisdefensie strafte Donché genadeloos af. Eine gaf zich echter nooit gewonnen maar de verdiende gelijkmaker kwam er jammer genoeg niet.
 
WS Lauwe bleek nooit de mindere in het spel tegen VG Oostende. De thuisploeg deed immers meer dan maar verdedigen. Maar het verschil zat hem echter in afwerking. Aan twee klasseflitsen van bezoeker Narayanninnaiken had de kustploeg genoeg om winst te veroveren inclusief de leiderspositie.
 
In de eerste helft bleven Evergem en Aalter aan mekaar gewaagd want het scorebord bleef onaangeroerd. Dat was anders na de hervatting toen De Sloover vanop de stip Aalter op voorsprong trapte. Tien minuten later was alles te herdoen wegens een kopbaltreffer via Moreels.
 
 Evergem zwierig op zijn elan verder want met een elfmeter van De Croock lag winst in het verschiet. Dat werd amper zes minuten verder aangescherpt toen bezoeker Mortier in eigen doel scoorde. Desondanks bleven de bezoekers aandringen want De Ridder scoorde de tweede aansluitingstreffer. In de slotminuut bezegelde Dewispelaere het lot van moedige en taaie bezoekers met een vierde treffer.
 
In een matige wedstrijd tussen Zottegem en St. Eloois-Winkel bleken de defensies en hun doelmannen de uitblinkers. Het was pas in de laatste 20 minuten dat het meer boeiend en spannend werd. Er waren toen kansen aan beide kanten maar die konden alerte doelwachters niet van de kook brengen zodat een logische puntendeling hun deel werd.
 
In het duel der bedreigden tussen Peruwelz en Oostnieuwkerke vielen de schaarse doelpunten in de eerste helft. Aanvankelijk tikte Motte de West-Vlamingen op voorsprong. Even na het halfuur zorgde Yde voor het logische evenwicht. In de tweede periode trachtte Peruwelz met tempoversnellingen alsnog winst te halen maar Oostnieuwkerke bleef rustig overeind.
 
Het jonge Gistel met routinier Cuffez als voorbeeld hield ruim een uur stand tegen Gent-Zeehaven. Aanvankelijk trof Browaeys de Gistelse paal en lat maar kopte dan toch een eerste keer raak. Nieuwkomer Ampe zorgde voor de verdubbeling terwijl de ingevallen Seydou in de slotminuten het eindresultaat vastlegde.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties