Wie van de zes volgt Eriksson op?

Philippe Crols
| 0 reacties
Wie van de zes volgt Eriksson op?
Foto: © SC

In het beste geval voor Engeland houdt bondscoach Sven Goran Eriksson het binnen vier en een halve maand voor bekenen als bondscoach van Engeland. Dat zou willen zeggen dat de Engelsen de finale van de wereldbeker spelen. Stoppen doet Eriksson dus sowieso als Engels bondscoach, maar wie zal hem opvolgen?  

Volgens The Daily Telegraph heeft de FA een lijst van zes mensen samengesteld. Alle zes zouden ze dus in aanmerking komen als opvolger van Eriksson. Er is slechts 1 niet-Brit bij en dat is de Nederlander Guus Hiddink. Die was op het WK van 2002 nog succesvol met Zuid Korea en traint nu PSV Eindhoven en is bovendien ook nog bondscoach van Australië waarmee hij tevens naar het WK mag. 

De andere vijf namen zijn allemaal Britten. Volgens de Engelsen is de Ier Martin O'Neill, ex-Celtic, maar nu zonder club, de grote favoriet. Het zou echter wel kunnen dat de succestrainer eerstdaags een contract bij Newcastle tekent, want daar hebben ze nog een trainer nodig. De andere namen op de lijst zijn die van Sam Allerdyce (Bolton), Stuart Pearce (Man City), Steve McLaren (Middlesbrough) en Alan Curbishley (Charlton).
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties