VG Oostende in tweede topduel op rij

Guillaume Belaey
| 0 reacties
VG Oostende in tweede topduel op rij
Foto: © SC

Op de 29ste speeldag in Vierde A worden de meeste wedstrijden gespeeld op zaterdag 1 april (geen aprilgrap) wegens ’s anderendaags Vlaanderens mooiste wielerklassieker. Slechts Peruwelz dat Sint Eloois Winkel ontvangt speelt op de klassieke zondagnamiddag. Het wordt in ieder geval voor leider VG Oostende opnieuw een topduel en dat is dan de tweede op rij. Vorige week wist de kustploeg rivaal Oudenaarde in eigen nest te bedwingen, straks moet URS Centre voor de bijl. Degenen uit de kelder van de rangschikking krijgen opnieuw zware kost voorgeschoteld. Niet bevorderlijk om in deze dringende slotfase puntenbuit te veroveren.
 
Oostende weet wat ze aan Centre hebben want de kustploeg omschrijft de Henegouwse topper als ,,een uitgebalanceerd team dat droomt van derde nationale’’ dixit voorzitter Murat Tacal. Bovendien hebben ze met Romain Delaby (11 doelpunten) een schutter in huis terwijl op het defensieve vlak Centre nauwelijks te verbeteren valt. Kortom, Oostende zal alle zeilen moet bijzetten om de volle buit aan de kust te houden.
 
SV Oudenaarde daarentegen kan zich geen tweede opeenvolgende nederlaag veroorloven bij Oostnieuwkerke. De West-Vlaamse ploeg moet puntenverlies vermijden of anders worden ze van hun barrageplaats gestoten om te belanden in de degradatiepoel. Een moeilijke opgave wordt het voor Oudenaarde zeker en vast.
 
SV Rumbeke sinds vorige week op een veilige 12de plaats kan tegen Gent-Zeehaven, mits winst, alweer een goede zaak doen. De Gentse ratten zijn gebrand op een driepunter. ,,Ik vrees een beetje de kleine afmetingen van het Rumbeekse veld. Dus gaan we daar rekening moeten mee houden. Feit is als we kunnen winnen zijn we zo goed als zeker van het behoud. Al weet ik dat dit ook voor Rumbeke geldt’’ aldus Gentse coach Eric Ceulemans.
 
Wat de ,,echte” bedreigden betreft speelt Aalter bij Lauwe nogmaals zijn beperkte troeven uit. Of dat de rood-witten lukt bij Lauwe is zeer de vraag. Het wordt alvast stevig bikkelen voor de formatie van interim-trainer Gaby Stofferis die aanblijft tot einde competitie. Vanaf volgend seizoen neemt Wim Delbaere, onlangs nog assistent-trainer van 2de klasser Deinze, het roer over. Of dat op nationale of  provinciale vlak zal gebeuren blijft uiteraard een groot raadsel.
 
Dat is ook het geval voor WIK Eine dat middenmoter Evergem Center in de ogen kijkt. Vorig week ging W.I.K. tenonder bij Zottegem, tegen Evergem moet er gewonnen worden. Met Eine krijgt Center echter een gemotiveerde tegenstander te bekampen zodat oppassen de boodschap blijft.
 
SK De Jeugd Lovendegem, dat voorbije week trainer Tom Dhondt ontsloeg moet nu onder ,,interim’’ Maurice De Windt tegen Wevelgem City trachten  het schip in veilige haven te loodsen. En met drie wedstrijden in acht dagen wordt dat geen gemakkelijke opdracht. In de heenronde slaagde De Jeugd er alsnog in om bij City een punt mee te graaien.
 
 
 ,,We weten het al langer, de situatie van Lovendegem is Ă©Ă©n voor twaalf. We gaan tegen Wevelgem City niet in onze schulp kruipen. We moeten immers punten  halen en tegen de West-Vlamingen is dat niet zo evident. Met een enigszins gewijzigde veldbezetting moeten we de volgende weken voluit voor winst gaan. Ook volgende woensdag in een rechtstreekse confrontatie bij WIK Eine wordt het knokken geblazen net als enige dagen later  tegen Oudenaarde (8 april).’’ aldus De Windt.
 
Diksmuide kan zijn derde plaats alsnog verstevigen want met de komst van Gistel kan de thuisploeg nog eens fors doorduwen zodat de schutters aan hun trekken kunnen komen.
 
Tenslotte reist middenmoter Sint Eloois-Winkel naar Peruwelz dat als een middenmootduel mag worden omschreven. Beide hebben eigenlijk niets meer te verliezen en kunnen in theorie voluit voor winst gaan. Voor de West-Vlamingen wordt het de opdracht vooral het schuttersduo Igor Rosier-Nsuka Bula lam te leggen.
 
Igor is de topschutter van Vierde A met 19 doelpunten terwijl Nsukamet 11 doelpunten evenmin te onderschatten valt. Kortom het wordt Winkel aangeraden defensief een klare kijk te ontwikkelen om niet voor een voldongen feit te worden geplaatst.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties