Sevilla - Barcelona afgelast na zware regenval

Dave Sentobin
| 0 reacties
Sevilla - Barcelona afgelast na zware regenval
Foto: © SC

De uitzonderlijke regenval in Sevilla zorgde voor een onbespeelbaar veld in het Ramón Sánchez Pizjuán-stadion. De partij liep eerst al drie kwartier vertraging op, maar uiteindelijk besliste scheidsrechter Fernando Teixeira de partij definitief af te gelasten. Beide ploegen, die nog in Europees verband actief zijn, moeten nu een datum zoeken om de partij af te werken.

Een wolkbreuk net voor het begin van de partij en zware hagelbuien veranderden het veld van FC Sevilla in een zwembad. Er lagen op verschillende plaatsen op het veld grote plassen en er vielen hagelbollen zo groot als olijven. Scheidsrechter Teixeira controleerde drie keer het veld en besloot uiteindelijk na drie kwartier om de partij definitief niet te laten doorgaan. Zowel thuisploeg Sevilla als de Catalaanse bezoekers stemden in met het voorstel van de referee.
 
Beide ploegen moeten nu in samenspraak met de Spaanse voetbalbond een nieuwe datum voor de partij zoeken. Dat zal geen eenvoudige opdracht zijn, want beide ploegen zijn nog verwikkeld in de strijd om een finaleplaats in de Europese competities. Sevilla speelt donderdag tegen Schalke 04 voor een finaleplaats in de Uefa-beker en Barça woensdag tegen AC Milan voor een finaleplaats in de Champions League.
 
De kampioenenviering was sowieso al niet voor deze week, want Valencia won overtuigend op het veld van Athletic de Bilbao, 0-3. Valencia komt door die zege op acht punten van Barcelona met een wedstrijd meer gespeeld.


Alle uitslagen van zondag (later meer):

Athletic Bilbao - Valencia: 0-3
Cadiz - Deportivo La Coruña: 1-1
Espanyol - Real Betis: 2-0
Real Mallorca - Osasuna: 0-1
Racing Santander - Getafe: 1-3
Real Madrid - Malaga: 2-1
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties