Interview "Leuk om horen dat je prestaties gewaardeerd worden"

Steven Bologne
| 0 reacties
"Leuk om horen dat je prestaties gewaardeerd worden"
Foto: © SC

Bij Berchem Sport voetbalt momenteel de 23-jarige Frederik Janssens, ondanks zijn jeugdige leeftijd voetbalde de verdediger reeds in het buitenland. Dit seizoen kreeg hij de trofee van de meest verdienstelijke speler, ook vorig seizoen haalde hij daarin het erepodium. Redenen genoeg dachten wij om de 1m90 grote voetballer op te zoeken.

"Leuk om horen dat je prestaties gewaardeerd worden"

door Dieter Van Aken
 
Bij welke clubs heb je tot op heden gespeeld?
 
“Ik ben beginnen voetballen op mijn zeven jaar, en dat bij SV Heibos. Daarna volgde drie jaar bij de jeugd van Cappellen en twee jaar bij de jeugd van NAC Breda. Na mijn avontuur in Nederland keerde ik terug naar België, naar de eerste ploeg van Cappellen. Daar heb ik dan zo’n drie jaar gezeten tot ik een aanbieding kreeg uit Canada, van de Calgary Mustangs. Na dat korte avontuur keerde ik terug naar België, meerbepaald naar Berchem waar ik nu al twee seizoen actief ben.”
 
Vele spelers dromen van het buitenland, jij hebt dat met een transfer naar Canada bij de Calgary Mustangs gerealiseerd. Vertel eens hoe dat was.
 
“Het was voor mij inderdaad een droom die werkelijkheid werd, spijtig genoeg maar van korte duur. Het is een mooie club met een mega groot stadion waarin maar liefst 35.000 zitjes zijn ondergebracht. Een groot nadeel waren de velden, er was maar één echt grasveld over de hele reeks.”
 
“De wedstrijd zelf was ook een hele beleving, niet samen oplopen zoals wij dit hier kennen, maar één voor één. De stadionomroeper riep de namen af, net zoals in het basket eigenlijk. Voor elke match weerklonk er ook telkens de nationale hymne, ongelooflijk. Er werd daar ook van alles een vergelijking gemaakt, zowel van de spelers individueel als van de ploeg. Elke goede of foute pas werd genoteerd en vergeleken met de tegenstrever op u positie.”
 
“Soms werden er daar drie wedstrijden op één week gespeeld. Jammer genoeg duurde dit voor mij maar 2 weken en 2 wedstrijden. Ik heb al verschillende redenen gehoord over mijn gedwongen vertrek via ‘betrouwbare’ bronnen, maar de echte reden zal ik jammer genoeg nooit weten. Ach ja, zo’n dingen maken deel uit van het voetbal zeker.”
 
Er bestaan twijfels over jouw exacte positie op het veld. Je speelde vroeger als aanvaller, de voorbije jaren speelde je als verdediger, de laatste maanden kwam je dan weer beter tot je recht op de flank. Wat is nu jouw positie, en waar speel je het liefst?
 
“Ik ben begonnen als aanvaller tot mijn tweede jaar bij Cappellen in de jeugd, toen werd ik verdediger. In mijn twee jaar bij NAC speelde ik als rechtsmidden, terug bij Cappellen speelde ik eerst mandekker met een libero erachter en het tweede jaar als rechtsachter, toen mocht ik ook niet mee oprukken naar voor, hetgeen nu wel kan bij Berchem bijvoorbeeld. Bij Berchem speel ik centraal achterin met vier op één lijn, de laatste wedstrijden speelde ik rechts back hetgeen ook mijn lievelingspositie is, zo kan ik af en toe eens oprukken naar voor.”
 
Je kreeg dit seizoen de bijnaam “Fred Raket”, vanwaar die naam?
 
“Door mijn snelheid denk ik, ik heb geluk dat ik dat nog heb.”
 
Je speelt dus momenteel bij Berchem, hoe leuk is het daar?
 
“Het is een heel leuke club, ik denk dat menig 4de klasser wil ruilen met deze club. Er is de historie en natuurlijk de schitterende supporters. Het geeft een heel aparte sfeer aan deze club. Ze is professioneel en toch heel familiair. Ik ben heel graag op deze club, echt waar.”
 
Berchem eindigde de voorbije seizoenen als 7e en als 3e, als de lijn zich doortrekt dan zit er volgend seizoen promotie in. Heeft Berchem die ambities?

“Ze hebben zeker ambitie, en een club als Berchem moet dat ook hebben. Deze club hoort minstens in 3de klasse thuis vind ik.”
 
Dit seizoen werd je uitgeroepen tot speler van het jaar, vorig seizoen haalde je ook al het podium. Wat doet zo’n erkenning jou?
 
“Het doet me wel wat om een individuele trofee te winnen ondanks dit toch een ploegsport is. Het is altijd leuk om te horen dat je prestaties gewaardeerd worden. Het geeft mij alleen maar meer motivatie om volgend jaar op z’n minst even goed te doen, of zelfs nog een stukje beter.”
 
Welke ambities heeft Frederik Janssens?
 
“Ik ben ambitieus, net zoals elke voetballer denk ik. Als voetballer wil je toch altijd zo hoog mogelijk geraken, zo ook ik.”
 
Wie is de beste trainer waaronder je gespeeld hebt?
 
“Zonder twijfel mijn huidige trainer bij Berchem, Urbain Spaenhoven. Zowel als mens en als trainer steekt hij er bij mij echt wel bovenuit. Geen enkele training is hetzelfde en op elke training hangt ook een leuke sfeer, dat vind hij heel belangrijk.”
 
Welke voetballer die je ooit in de ploeg had, blijft je het meeste bij?
 
“Ongetwijfeld Cisse Severeyns bij Cappellen. Hij is een echte trainer tijdens die 90 minuten op het veld. Hij zegt wanneer je iets verkeerd doet maar hij zegt ook even snel wanneer je iets goed doet. Hij kan jonge mannen meeslepen naar een hoger niveau, en het is nog een hele toffe kerel om mee om te gaan ook.”
 
Je schittert niet alleen op het veld, maar blijkbaar ook op de catwalk?
 
“Inderdaad, ben al eens uitgenodigd geweest door Dirk Bikkembergs, een hele leuke ervaring. Voorlopig heb ik dit wel nog maar één keer mogen ervaren, mocht ik de kans krijgen zou ik het zeker opnieuw doen. Welke andere sterren er rondliepen? Hans Cornelis van RC Genk, Glenn Verbauwhede van Club Brugge, doelman Erwin Lemmens en natuurlijk Gilles De Bilde van Willebroek.”
 
Bedankt voor deze leuke babbel en veel succes verder op het veld, en in jouw geval ook ernaast.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties