Roeselare mag dromen van volgende ronde

Roeselare blijft Europees ongeslagen. De ploeg won z’n derde Europese wedstrijd met 2-1. Roeselare stond lange tijd 1-0 voor, maar kreeg zo’n tien minuten voor tijd de gelijkmaker binnen op strafschop. Roeselare reageerde echter gevat, de vroeg ingevallen Oris scoorde meteen erna de 2-1.

Roeselare begon aan de wedstrijd met bijna hetzelfde elftal dat vorig weekend Club Brugge versloeg. Enkel de geblesseerde Malki werd vervangen door Vanderbiest die afgelopen weekend geschorst was. De wedstrijd kende een open begin. Al na vijf minuten werd de eerste kans van de wedstrijd genoteerd. De kopbal van Dufoor ging over. Aan de overkant kwam Roeselare heel goed weg wanneer slecht ontzetten van Monteyne niet benut kon worden door Stjepanovic.

De beste mogelijkheid kwam toch op naam van Roeselare te staan. Een bedrijvige Oyen trapte het leer tegen de paal. Het was zeker geen uitstel van executie want kort voor rusten was het Europees topschutter, Dufoor, die de netten bol zette. Hij verlengde een voorzet van alweer Oyen in doel. Zo ging Roeselare met een verdiende 1-0 de rust in. De Cyprioten kregen één goede kans via Stjepanovic maar kwamen er voor de rest amper aan te pas.

Het vervolg van de wedstrijd begon aan een lager tempo. Het was wachten tot halverwege de tweede helft dat we een degelijke kans konden noteren. Oris kon alleen op de Achnas-doelman afgaan maar miste door overhaasting. Even later kon Dufoor koppen, maar Adamoic pakte. Wouter Biebauw, de Roeselare-doelman, had weinig werk, maar moest zich toch even onderscheiden een kwartier voor tijd op een verschroeiend schot van Stjepanovic.

Na een fout van Lahousse tien minuten voor tijd kregen de Cyprioten een strafschop van scheidsrechter Nalbandyan. Onterecht gegeven alvast. Stjepanovic twijfelde niet en scoorde. Roeselare haalde alles uit de kast en stond twee minuten later alweer op voorsprong. Kevin Oris scoorde het belangrijke doelpunt. Roeselare wint zo opnieuw maar is verre van zeker van de volgende ronde. Het wordt uitkijken over veertien dagen. [AN]