Noorwegen en Brazilïe delen de punten

Laurent Bouwen

Om 19u15, lokale tijd, werd in het Ullevaal stadion in Noorwegen de aftrap gegeven voor de vriendschappelijke interland tussen Noorwegen en Brazilië. Het talrijk opgekomen publiek hoopte op een leuke wedstrijd met liefst een, toch wel onverwachte, zege voor de Noren en met anderzijds, Braziliaans samba-voetbal. Bij Noorwegen stond Ole Gunnar Solskjær na lange afwezigheid terug in de basis. Op rechts probeerde coach Hareide met Anders Rambekk (Lillestrøm) en Fredrik Strømstad (Start Kristiansand).

In de eerste helft viel er, ondanks de hoge verwachtingen, niet veel te beleven. De Noren wilden wel, maar kregen het tempo niet hoog genoeg om de Brazilianen in de problemen te brengen. Het middenveld van de 'goddelijke kanaries' controleerde rustig het spel en liet de bal vlot rond gaan.

De toeschouwers kregen echter mooier voetbal te zien in de tweede helft. Het tempo ging wat omhoog en in de 52e minuut bracht Morten Gamst Pedersen de thuisploeg op voorsprong, tot grote vreugde van de Noorse supporters. De vreugde zou echter niet lang blijven duren. De Brazilianen schakelden een versnelling hoger en brachten de stugge Noorse verdediging in de problemen. Een tegengoal bleef dan ook niet uit. In de 62e minuut bracht Daniel Carvalho de bezoekers langszij. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd kreeg John Arne Riise nog een kans maar keeper Gomes was op zijn hoede.

Beide ploegen leken tevreden met een puntenverdeling en met de start van de nieuwe competities in het vooruitzicht, werd er vooral op safe gespeeld. Venijnige tackles bleven uit, tot ieders tevredenheid.

Na een aangename wedstrijd eindigde Noorwegen-Brazilië dan ook op een billijke 1-1. [AN]