Analyse Favorieten lossen verwachtingen in

Eddy Leysen
| 0 reacties
Favorieten lossen verwachtingen in
Foto: © SC

Vrijdag verscheen in Gazet van Antwerpen een enquête, waarin de trainers van de eersteprovincialers hun meningen gaven over welke ploegen zullen meestrijden voor de titel en welke ploegen het moeilijk zullen krijgen. Op de eerste speeldag kregen de meningen van de verschillende trainers al vorm.

Maar liefst zeven trainers verkondigden dat Sint-Lenaerts kampioen zou worden en de neiuwe ploeg van de verwachte topschutter Jurgen Bastiaensen pakte meteen uit met een 0-3 overwinning bij Wijnegem. Promovendus Oud-Turnhout, dat in één ruk van derde provinciale naar de hoogste provinciale afdeling doorstoomde, werd door vier trainers als voornaamste titelkandidaat naar voor geschoven. In de derby tegen Branddonk, waarvan maar liefst drie trainers dachten dat ze een moeilijk seizoen tegemoet gaan, won SVOT met 2-0.

Een andere stijger, Houtvenne, deed ook van zich spreken. Het pakte FC Duffel in met 4-0. Toch hadden twaalf trainers van eerste Duffel een plaats in de eindronde voorspeld. Voor trainer Brits is er dus nog werk aan de winkel. Vlimmeren en Wuustwezel scoorden eveneens hoog in de vraag om de eindrondeplaatsen, beide ploegen behaalden een scoreloos gelijkspel. Ook Tubantia en Wilrijk werden meermaals genoemd in de eindrondevraag, maar den Tuub ging op eigen veld met 1-2 onderuit tegen Wilrijk. 

Zowel het in financiele problemen zijnde AC Olen als Merksem werd een moeilijk seizoen toegedicht. Toch haalden de Antwerpenaars het van de Kempische fabrieksploeg en kunnen misschien de titel van revelatie binnenrijven, want maar liefst twee trainers voorspelden dit. Ook Tielen werd in deze vraag meermaals genoemd en Kontich toonde meteen aan waarom, het werd 4-0. Belgica Edegem haalde het tenslotte met 2-1 van Lichtaart.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (1)

Nieuwste reacties