Analyse Aalst en Bornem blijven zij aan zij

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Aalst en Bornem blijven zij aan zij
Foto: © SC

Eendracht Aalst en SV Bornem geven elkaar geen duimbreed toe. De topper eindigde onbeslist waardoor ze samen aan de leiding blijven. Opwijk nadert wel tot op één punt. Grimbergen verloste zichzelf door voor het eerst dit seizoen te winnen. Kampenhout daarentegen blijft ontgoochelen. 

Er was uiteraard grote belangstelling voor de topwedstrijd tussen SV Bornem en Eendracht Aalst. Na een aangename partij moesten beide ploegen vrede nemen met een gelijkspel. Hierdoor blijven ze alletwee aan de kop van het klassement. Bij Eendracht Aalst kon vooral Thomas Troch zijn stempel weer op de wedstrijd drukken. Geen enkele ploeg heeft nog het maximum in vierde klasse B. 

SK Lebeke-Aalst heeft een uitstekende thuisreputatie, Berchem dit seizoen een goede uitreputatie. Berchem won ook zijn derde uitwedstrijd en liet op verplaatsing nog geen punten vallen. Ousmane Sanou kan zich bij Berchem steeds meer doorzetten. Het was lang geleden dat Lebeke-Aalst thuis nog eens verloren had. Lebeke-Aalst en Berchem hebben nu evenveel punten. 

SV Temse wou een verlengstuk breiden aan de overwinning op Schoten. Daar slaagde Temse niet in, ook al kon het tegen Verbroedering Meldert zeker aanspraak maken op de drie punten. Bart De Valck was eens te meer de uitblinker bij Verbroedering Meldert. Temse en Meldert komen met dit gelijkspel niet veel vooruit. Meldert staat nog steeds onderaan in het klassement. 

Grimbergen haalt na de ruime zege tegen Woluwe-Zaventem opgelucht adem. In de eerste wedstrijd onder Johnny Hocquart haalde Grimbergen zijn eerste punten van het seizoen binnen. Woluwe-Zaventem presteerde ondermaats en laat met een 1 op 6 voor het eerst tekens van negatieve resultaten zien. Woluwe-Zaventem krijg volgende week de kans om zich te herpakken. Grimbergen komt weg van de laatste plaats. 

Eendracht Opstal slaagt er voorlopig in zich te manifesteren in de middenmoot van het klassement. Deze keer werd Kampenhout opzij gezet. Opstal nestelt zich door deze nieuwe overwinning in de linkerkolom. Kampenhout liep weer op een nederlaag en kan allesbehalve tevreden zijn over het begin van het seizoen. Kampenhout heeft nu de rode lantaarn in handen gekregen.

Olympia Wijgmaal verloor voor de tweede keer op rij. Ook nu gebeurde dat met het kleinste verschil. Van Laethem scoorde het enige doelpunt uit de partij en bezorgde Opwijk de drie punten. Opwijk blijft zo meedraaien bovenin en nadert tot op één punt van het leidersduo. Wijgmaal zakt af naar de 11de plaats en gaat volgende week op zoek naar zijn eerste uitzege dit seizoen.

Ukkel was vorige week kansloos tegen Eendracht Aalst en is er niet in geslaagd die nederlaag recht te zetten. Dilbeek had aan één doelpunt genoeg om met de volle buit aan de haal te gaan. Dat doelpunt werd al gescoord in de allereerste minuut van de wedstrijd. Ukkel kon op eigen veld nog geen punten rapen. Dilbeek mag na vijf wedstrijden spreken over een geslaagde start. Met tien punten staat Dilbeek knap vierde. 

Rupel Boom en Schoten maakten er een spektakelrijke derby van. Bij de thuisploeg verkeerde Koen Carlier in een begenadigde dag. Hij vond drie keer de weg naar de netten en loodste Boom zo naar zijn tweede overwinning. Philippe Snelders deed er alles aan om Schoten in de wedstrijd te houden, maar moest zich uiteindelijk gewonnen geven. Boom lijkt aan de betere hand te zijn en staat al in het midden. Schoten daarentegen is op de voorlaatste plaats beland.          
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties