Analyse Milan en Inter krasselen

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Milan en Inter krasselen
Foto: © SC

AS Roma en Palermo maken het mooie weer in de Serie A. Beide clubs delen de leiding na 5 speeldagen. De "grote 2", Inter en AC Milan raken moeilijk weg uit het sukkelstraatje.

De Romeinen hebben dankzij Spalletti een oerdegelijke organisatie. Eens op voorsprong is de geelrode machine nog moeilijk te ontwrichten. Voorin beleeft Montella hoogdagen, na maanden blessureleed. Totti is na zijn enkelbreuk nog steeds niet de oude maar dat deert de ploeg nauwelijks, dus dat belooft voor de toekomst van de Giallorossi.

Palermo verteerde zijn eerste verlies van het seizoen, in Empoli, bijzonder goed. In de UEFA-cup werd West Ham simpel opzij gezet en dankzij de zege bij Chievo moesten de Rosaneri de eerste plaats maar 1 week afstaan. Amauri blijkt een gouden aankoop, door zijn werkkracht voorin, en ook de transfer van Simplicio (foto) was een schot in de roos.

Inter-patron Moratti verklaarde na de draw in Sardinië wel dat hij tevreden was met het signaal van de ploeg na het debacle tegen Bayern, maar de 1-1 is onvoldoende om de twijfels weg te spelen. Dit keer probeerde Mancini het met Crespo, Ibrahimovic én Adriano voorin, maar dat leverde weinig op, behalve een blessure voor Crespo. Na eerder Adriano liet nu ook Grosso zich kritisch uit over de coach. Het telefoonschandaal rond de club komt natuurlijk ook erg ongelegen. Het seizoen is natuurlijk nog lang en de Nerazzurri hebben talent genoeg om een scheve situatie recht te zetten, maar in de Champions League is het nu al 5 voor 12.

Bij de buren van AC is de situatie ook allerminst rooskleurig. De Rossoneri lijken niet meer te kunnen scoren: al driemaal na elkaar (Livorno, Lille en Siena) werd het 0-0. Met de gelijke spelen komt Milan in het klassemnet niet vooruit: de achterstand op de leiders bedraagt 9 punten, dat is er 1 meer dan bij de start van de competitie. De kritiek van de spelers op Ancelotti sluimert. Er moet dringend weer een overtuigende prestatie komen.

De gebeurtenis van het weekend was de overwinning van Sampdoria. De Blucerchiati klopten Parma met 3-2. Het was van februari 2006 geleden dat Samp nog een competitiematch kon winnen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties