Zubiaurre mag eindelijk spelen bij Bilbao

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Zubiaurre mag eindelijk spelen bij Bilbao
Foto: © SC

Goed nieuws voor Athletic Bilbao en Iban Zubiaurre. De Baskische club kon de speler na anderhalf jaar eindelijk presenteren als nieuwe aanwinst in de verdediging. De 23-jarige Bask tekende zestien maanden terug een contract bij de club die het Estadio San Mames bespeeld, maar zijn voormalige werkgever Real Sociedad beschuldigde hem van contractbreuk.

De club uit San Sebastian hield Zubiaurre aan zijn contract en eiste vervolgens de volledige afkoopsom van maar liefst 33 miljoen euro terwijl de speler zelf niet meer dan 1,2 miljoen euro wilde overmaken aan zijn voormalige club. Zubiaurre kreeg door het geschil een speelverbod opgelegd en kwam sindsdien niet meer in actie op de Spaanse voetbalvelden.

Vorige week maakte de rechtbank van San Sebastian dan eindelijk bekend dat Zubiaurre Real Sociedad een schadevergoeding van vijf miljoen euro moet betalen voor contractbreuk. Zubiaurre erkende dat het voor hem een moeilijke en zware periode is geweest die hij niemand toewenst. Zijn toekomst bij Bilbao lijkt echter verzekerd want hij tekende destijds een contract voor acht seizoenen in de Baskische havenstad.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties