Vooral Shearer missen we

Yves Dekoning
| 0 reacties
Vooral Shearer missen we
Foto: © SC

De Engelse Premier League verloor afgelopen zomer enkele van zijn smaakmakers. Vooral het afscheid van Alan Shearer valt moeilijk te verteren. Na vijf jaar Southampton, vier jaar Blackburn en zeven seizoenen Newcastle zette de 35-jarige goalgetter een punt achter zijn voetbalcarrière. De Magpies hebben het moeilijk zonder hun aanvoerder en strijden (voorlopig) in de onderste regionen. Voor 30% van onze lezers is Shearer dan ook de speler die ze het meest missen dit seizoen.

Ook Dennis Bergkamp hing zijn schoenen aan de wilgen, maar hij was al minder belangrijk geworden voor Arsenal. Slechts 11% van onze lezers vind dat de Gunners zwaar lijden onder zijn afscheid.

Tottenham lijdt duidelijk wel door het vertrek van Michael Carrick. Hij maakt nu het mooie weer bij Manchester United. Maar liefst 14% van onze voetbalkenners erkent de waarde van Carrick voor de Spurs. Tottenham staat voorlopig slechts tiende in de Premier League. 

Man Utd verloor dan weer Ruud van Nistelrooy aan Real Madrid. Werd zijn vertrek goed opgevangen? Volgens 11% van de lezers spelen de Mancunians toch minder zonder de Nederlander. Toch prijkt Utd helemaal bovenaan in de stand. 

Ook Djibrill Cissé wordt door 11% van de liefhebbers van de Premier League gemist. Hij mocht van Liverpool zijn geluk in Marseille beproeven. Vervanger Craig Bellamy werd bij Blackburn weggeplukt. Amper 5% ziet dit als een groot verlies voor de Rovers.

Ashley Cole en William Gallas wisselden ophefmakend van ploeg. De eerste trok naar Chelsea, de tweede naar Arsenal. Toch vonden weinigen dit doorslaggevende transfers. Eidur Gudjohnsen versierde dan weer een contract bij Barcelona, maar Chelsea lijkt hem niet te missen. Of toch?



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties