McLeish eindelijk definitief Schots bondscoach

Mathias Dumarey
| 0 reacties
McLeish eindelijk definitief Schots bondscoach
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Schotland heeft na lang getouwtrek dan toch eindelijk een nieuwe bondscoach. Volgende week maandag zal Alex McLeish in het nationale stadion Hampden Park voorgesteld worden als de nieuwe selectieheer van de Schotse nationale ploeg.
 
McLeish wordt bij de nationale ploeg de opvolger van Walter Smith die naar de Glasgow Rangers trok. Het was eerst de bedoeling dat McLeish eergisteren zou gepresenteerd worden als de nieuwe bondscoach, maar de onderhandelingen tussen beide partijen verliepen echter erg moeizaam.
 
McLeish is een bekende naam in Schotland. Hij volgde destijds de Nederlander Dick Advocaat op bij Glasgow Rangers en met de club pakte hij nog twee landstitels en vijf bekers. Sinds afgelopen zomer zat de succesvolle coach zonder werk, nadat de ploeg met katholieke roots koos voor de Fransman Paul Le Guen, maar dat verhaal liep voor The Gers zoals geweten faliekant af.
 
McLeish wacht bij Schotland de moeilijke taak om de positieve lijn die Smith in het elftal gekregen heeft, door te trekken. In de aartsmoeilijke kwalificatiepoule voor het Euro 2008 met daarbij Frankrijk, Italië en Oekraïne, staan de Schotten momenteel op een tweede plaats.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties